News

Majoritatea pensionarilor vor primi bani în plus de la stat, în octombrie. Ajutorul financiar ajunge până 500 de lei

Bani în plus de la stat, în octombrie. Majoritatea pensionarilor vor primi un ajutor financiar. Sumele de bani care vor ajunge la seniori.
25.09.2023 | 11:58
Majoritatea pensionarilor vor primi bani in plus de la stat in octombrie Ajutorul financiar ajunge pana 500 de lei
Majoritatea pensionarilor vor primi bani în plus de la stat, în octombrie. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Bani în plus de la stat, în octombrie, pentru majoritatea pensionarilor. Este vorba de ajutorul financiar acordat în 2023, în două tranșe, pentru cei care au venituri modeste. Sumele sunt cuprinse între 300 și 500 de lei.

Bani în plus de la stat, în octombrie

Prima tranșă de bani a ajuns la beneficiari la începutul acestui an. Cea de-a doua tranșă va fi livrată pensionarilor peste câteva săptămâni, în luna octombrie. Ajutorul financiar se acordă în funcție de valoarea pensiei pe care un beneficiar o are.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care au o pensie până în 1.500 de lei vor primi suma maximă de 500 de lei. Pensionarii cu venituri cuprinse între 1.501 – 2.000 lei vor beneficiar de un ajutor de 400 de lei. De asemenea, cei care au pensie cuprinsă între 2.0001 lei și 3.000 de lei vor primi 300 de lei în plus.

Conform șefului Casei de Pensii, Daniel Baciu, peste patru milioane de pensionari vor primi acest ajutor financiar. La finalul lunii martie, 4.772.544 de pensionari erau înregistrați în România, conform autorităților.

ADVERTISEMENT

„Vești bune pentru pensionari! În luna octombrie vom acorda cea de-a doua tranșă a ajutorului financiar prevăzut de OUG 168/2022, pensionarilor cu venituri lunare mai mici sau egale cu 3.000 lei după cum urmează:

Venituri până în 1.500 lei inclusiv, se acordă ajutorul financiar de 500 de lei. Venituri cuprinse în intervalul 1.501 – 2.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 400 de lei. Venituri cuprinse în intervalul 2.001 – 3.000 lei inclusiv, primesc ajutorul financiar de 300 de lei. De acest ajutor financiar vor beneficia peste 4 milioane de pensionari aflați în plată la momentul acordării”, a anunțat reprezentantul Casei de Pensii.

ADVERTISEMENT

Pensiile din România vor fi majorate

Totodată, seniorii din România primesc încă o veste bună. De la 1 ianuarie 2024, pensiile vor fi mărite. Ministerul Muncii ia în calcul mai multe variante referitoare la creșterea acestora. Pensiile ar urma să fie indexate cu rata inflației sau să fie calculate după noua lege a pensiei.

Dacă vor fi indexate cu rata inflației, valoarea pensiei minime va crește cu circa 150 de lei. De asemenea, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, spune că modificările în legea pensiilor vor fi făcute în curând.

ADVERTISEMENT

„Vă dau un răspuns simplu și clar. Cât mai curând posibil. Prioritatea imediată o reprezintă cele două legi cu privire la pensii, atât cea cu privire la pensiile din sistemul public cât și cea cu pensiile de serviciu”, a declarat aceasta, potrivit Știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT