News

Veste bună pentru românii care muncesc în Italia, în agricultură. Decizie oficială

07.04.2020 | 09:06
Veste buna pentru romanii care muncesc in Italia in agricultura Decizie oficiala
Ajutor de stat pentru fermieri: 1000 de lei pentru fiecare tânăr angajat! Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Guvernul italian îi asigură pe românii care lucrează în agricultură că drepturile lor contractuale vor fi respectate în continuare. Anunțul a fost făcut după o întâlnire care a avut loc la solicitarea părții italiene, luni, 6 aprilie.

Contractele românilor care lucrează în agricultura italiană nu vor fi afectate

Ambasadorul României George Bologona și ministrul italian pentru politici agricole, alimentare și forestiere Teresa Bellanova s-au întâlnit în cursul zilei de luni, 6 aprilie, pentru a discuta problema românilor care lucrează în agricultura italiană. Cei doi oficiali dau asigurări că cetățenii români nu vor avea probleme din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

Așadar, contractele cetățenilor români care lucrează în agricultura din Italia nu vor fi afectate, ba chiar autoritățile italiene transmis că aceștia vor avea un loc de muncă și după ce pandemia de coronavirus va trece.

Întâlnirea de lucru a avut loc la solicitarea părții italiene care a ținut să sublinieze faptul că muncitorii români sunt apreciați pentru contribuția fundamentală depusă în piața agricolă. Potrivit unui comunicat de presă se are în vedere protejarea lucrătorilor români care au fost afectați perioada aceasta din cauza COVID-19.

ADVERTISEMENT

Consultări pe tema românilor care lucrează în agricultura italiană

„Ambasadorul a semnalat importanţa aplicării corecte şi complete a măsurilor adoptate de Italia în contextul pandemiei de COVID-19, măsuri menite să protejeze inclusiv lucrătorii români în această perioadă şi a căror aplicare aduce beneficii tuturor părţilor implicate”, se arată în comunicatul de presă, relatează Agerpres.

De asemenea, ambasadorul României în Republica Italiană George Bologan a stabilit cu autoritățile italiene să se țină seama întocmai de numărul cetățenilor români care lucrează deja în agricultura din Peninsulă.

ADVERTISEMENT

„El a invitat autorităţile italiene să aibă în vedere, în primul rând, forţa de muncă română prezentă în Italia, ţinând cont că există cetăţeni români care se află deja în Peninsulă şi care au fost afectaţi de restrângerea activităţii economice, în contextul COVID-19”, mai arată comunicatul transmis de oficialii italieni.

Nu doar Italia caută măsuri pentru cetățenii români care lucrează în Peninsulă, ci și Germania. Aceste două țări depind enorm de muncitorii sezonieri care lucrează în agricultură pe teritoriul lor.

ADVERTISEMENT

Recent Comisia Europeană a dat undă vedere deplasărilor în interiorul Uniunii Europene pentru muncitorii din agricultură și pentru cei din sistemul sanitar, acesta fiind și motivul pentru care autoritățile au început să poarte discuții în privința contractele cetățenilor care lucrează în acest domeniu.

Peste 100.000 de muncitori sezonieri s-au întors în țară când pandemia de coronavirus a scăpat de sub control în Italia. Mulți dintre aceștia au ajuns la această măsură după ce au rămas fără loc de muncă.

 

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant