Veste bună pentru românii care vor să plece în concedii! Ce spune un reputat medic despre campania de vaccinare

Alexandru Năstase   
în News
15/04/2021, 09:21
Veste bună pentru românii care vor să plece în concedii! Ce spune un reputat medic despre campania de vaccinare
Campania de vaccinare ar putea să aibă rezultate mai mari datorită apropierii concediilor. Sursa foto - EDUARD VINATORU / MEDIAFAX FOTO

Veste bună pentru românii care vor să plece în concedii! Adrian Marinescu este de părere că apropierea verii ar putea să schimbe datele campaniei naționale de vaccinare. 

Medicul recunoaște că, deocamdată, lucrurile stagnează și suntem încă departe de obiectivul propus, dar situația s-ar putea schimba serios în următoarele săptămâni.

De altfel, Adrian Marinescu spune că abia într-o lună de zile se va putea vedea rezultatul a ceea ce se întâmplă în prezent.

Veste bună pentru românii care vor să plece la vară în concedii!

„Cred că semne de întrebare există nu doar în România. Trebuie ca ritmul să fie constant. Ne dorim ca în lunile următoare să avem și efectul scontat.

Încă nu e ce ne-am dori, dar se va vedea. În 4 săptămâni de acum numărul de infecții va scădea. Eu cred că vom avea o vară mai echilibrată.

E logic ca oamenii să-și pună întrebări. Dar dacă aducem dovezi științifice vom vedea că vaccinarea reprezintă cea mai bună soluție. Dar nu se face peste noapte.

Eu sper să ajungem la varianta de echilibru. Calea de mijloc e soluția în care nu avem multă măsuri restrictive, dar prevenim totul.

Când imunizarea nu e făcută într-un interval scurt nu se ajunge la efectul scurt. Nici nu îmi pun problema că nu vom reuși. În mod clar oamenii vor vrea să călătorească.

La fel se va întâmpla și cu vaccinarea, va crește când oamenii vor vrea să plece”, a spus Adrian Marinescu pentru Digi 24.

Închide ×