Sport

Veste cruntă pentru Christoph Daum, fostul selecționer al României: „Am fost diagnosticat cu cancer”

Christoph Daum, fostul selecționer al României, a fost diagnosticat cu cancer. Antrenorul german a pregătit naționala României în perioada 2016-2017.
21.10.2022 | 15:36
Veste crunta pentru Christoph Daum fostul selectioner al Romaniei Am fost diagnosticat cu cancer
Christoph Daum, fostul selecționer al României, a fost diagnosticat cu cancer. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Christoph Daum a primit o veste cruntă din partea medicilor. Antrenorul în vârstă de 68 de ani a fost diagnosticat cu cancer, potrivit unui anunț făcut chiar de fostul selecționer al României pe rețelele de socializare.

Christoph Daum a fost diagnosticat cu cancer

Un fan al fotbalului din România, Christoph Daum a făcut un anunț trist în cursul zilei de vineri, 21 octombrie. Antrenorul german a postat un mesaj pe Instagram prin care anunță că a fost diagnosticat cu cancer.

ADVERTISEMENT

Antrenor pe banca României în perioada iulie 2016 – septembrie 2017, Christoph Daum a explicat de ce a fost nevoit să se retraga în ultimele luni din sfera publică și a declarat că va întâmpina boala cu optimism. Tehnicianul german mărturisea pentru FANATIK în 2017, motivele care au stat în spatele „rupturii” cu naționala României.

„Salutare, dragi prieteni ai fotbalului. Vreau să mă adresez vouă cu un mesaj personal: din păcate, a trebuit să mă retrag din viața publică în ultimele luni, după ce am fost diagnosticat cu cancer, în urma unor examene de rutină.

ADVERTISEMENT

Christoph Daum: „Sunt un luptător”

„De atunci, profesorul dr. Jurgen Wolf și echipa sa s-au ocupat de mine și sunt mândru să anunț că tratamentul funcționează bine pentru mine.

Mă cunoașteți, sunt un luptător și voi aborda această provocare cu optimism și cu toată puterea mea. Vă rog să respectați faptul că am nevoie de intimitate acum, pentru a mă recupera cât mai repede posibil.

ADVERTISEMENT

Vă apreciez mesajele pozitive și vă mulțumesc pentru sprijin. Pot doar să vă sfătuiesc un lucru: mergeți din timp la consultații pentru a preveni cancerul. Cu sinceritate, Christoph Daum”, a fost mesajul complet publicat de Daum pe Instagram.

Christoph Daum a stat 10 meciuri pe banca României

Christoph Daum i-a pregătit pe „tricolori” în perioada 2016-2017, timp în care România a disputat 10 meciuri. Bilanțul antrenorului german pe banca echipei naționale a României este de 3 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

În cariera de antrenor, Christoph Daum le-a mai antrenat pe FC Koln, VfB Stuttgart, Besiktas, Bayern Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Frankfurt, Brugge și Bursaspor.

De când Federația Română de Fotbal a pus stop colaborării cu Daum, la 14 septembrie 2017, antrenorul german nu a mai pregătit nicio echipă.

ADVERTISEMENT