Sport

Veste de ultimă oră despre Istvan Kovacs! Unde va merge „centralul” după ce a aflat că va arbitra la EURO 2024

Istvan Kovacs a primit o delegare importantă din partea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) după ce a aflat că va arbitra la EURO 2024.
24.04.2024 | 16:43
Veste de ultima ora despre Istvan Kovacs Unde va merge centralul dupa ce a aflat ca va arbitra la EURO 2024
Istvan Kovacs a primit o veste de ultimă oră. „Centralul” a fost delegat la un derby incendiar după ce a aflat că va merge la EURO 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs este cel mai bine cotat arbitru român al momentului. „Centralul” din Carei a fost delegat la Universitatea Craiova – CFR Cluj după ce a aflat că va conduce meciuri la Campionatul European din vară. Kyros Vassaras l-a trimis pe Istvan Kovacs la meciul care poate decide titlul în România în acest sezon.

Veste de ultimă oră despre Istvan Kovacs! Unde va merge „centralul” după ce a aflat că va arbitra la EURO 2024

Comisia de Arbitri UEFA a anunțat că Istvan Kovacs va merge la EURO 2024 din Germania pentru a conduce meciuri de la centru. Asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, dar și Cătălin Popa la VAR vor mai fi prezenți la turneul final din vară.

ADVERTISEMENT

După decizia UEFA, Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) l-a delegat pe Istvan Kovacs la Universitatea Craiova – CFR Cluj, joi, 25 aprilie, ora 21:45, în etapa a 6-a din play-off-ul SuperLigii. „Centralul” din Carei va fi la centru la meciul care poate decide titlu.

Dacă FCSB o învinge pe Sepsi miercuri seară, iar o zi mai târziu, Universitatea Craiova nu obține 3 puncte în meciul cu CFR Cluj, echipa lui Gigi Becali va deveni matematic campioană, cu 4 etape rămase până la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Istvan Kovacs – Vasile Marinescu, brigadă de EURO 2024 la Universitatea Craiova – CFR Cluj

La meciul de pe „Ion Oblemenco”, Istvan Kovacs va fi ajutat de la linii de către asistenții Vasile Marinescu și Mihai Marius Marica. Primul asistent va face parte din brigada lui Istvan Kovacs la EURO 2024.

În camera VAR la Universitatea Craiova – CFR Cluj au fost delegați Rareș Vidican și asistentul Ciprian Danșa. Ovidiu Robu este al 4-lea oficial joi seară în Bănie, în timp ce observator de arbitri a fost ales Adrian Comanescu.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj va fi cel de-al 17-lea meci pe care Istvan Kovacs îl conduce de la centru în acest sezon al SuperLigii. Arbitrul în vârstă de 39 de ani i-a mai arbitrat pe olteni în meciurile cu Poli Iași (4-1), Rapid (0-2), Sepsi (3-1) și Rapid (2-1).

De cealaltă parte, Istvan Kovacs a mai condus meciurile CFR-ului cu Petrolul (1-0) și Hermannstadt (1-0). Ultima oară în SuperLiga, Istvan Kovacs a arbitrat Poli Iași – FC Voluntari, scor 3-1, în play-out-ul SuperLigii.

ADVERTISEMENT

La derby-ul Farul – Rapid, Kyros Vassaras l-a delegat pe Sebastian Colțescu, în timp ce Sepsi – FCSB va fi arbitrat de Andrei Moroiță. Ovidiu Artene, al doilea asistent român care merge la EURO 2024, va fi la Sf. Gheorghe în runda cu numărul 6 din SuperLiga.

ADVERTISEMENT