News

Veste excelentă. Românii care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare. Când intră în vigoare noua măsură

03.06.2020 | 08:57
Veste excelenta Romanii care vin din strainatate nu vor mai sta 14 zile in izolare Cand intra in vigoare noua masura
ADVERTISEMENT

Autoritățile au venit cu o veste bună și au anunțat că românii care vin din străinătate nu vor mai fi nevoiți să stea 14 zile în izolare.

Românii care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare

Într-o intervenție la televiziunea publică, ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că începând din 15 iunie, odată cu etapa a treia a măsurilor de relaxare, românii care vin din străinătate nu vor mai sta 14 zile în izolare.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu a precizat că din 15 iunie românii care ies din țară vor putea reveni fără să mai fie obligați să stea în carantină sau în autoizolare pentru două săptămâni, lucru valabil și pentru cei care vin din străinătate în România.

”Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară”, a declarat ministrul, conform Antena 1.

ADVERTISEMENT

Măsura va fi valabilă pentru țările care au o incidență mică a cazurilor

Virgil Popescu a precizat că Guvernul își dorește să relaxeze și mai mult măsurile și a menționat că această măsură nu va fi valabilă doar pentru Bulgaria și Grecia, ci și pentru țările care au o incidență mică a cazurilor.

În același timp, ministrul Economiei a anunțat că din 15 iunie, cel mai probabil, se vor redeschide mall-urile și magazinele mari.

ADVERTISEMENT

”Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor două săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede”, a spus Popescu.

La sfârșitul lunii mai, Virgil Popescu a afirmat că în etapa a doua a măsurilor de relaxare, care a intrat în vigoare de la 1 iunie, românii care vor pleca în vacanțe în Grecia și Bulgaria vor fi nevoiți la întoarcere să intre în izolare la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că autoritățile pregătesc o  a treia etapă a relaxării măsurilor de combatere a epidemiei de COVID-19, care va intra în vigoare pe 15 iunie, fiind posibilă și renunțarea la obligativitatea purtării  măștilor, acest lucru depinzând însă de situția epidemiologică din preajma acestei date.

ADVERTISEMENT