News

Veste pentru elevi și părinți. Anunțul ministrului Educației despre reînceperea școlii în sălile de clase

02.01.2021 | 14:59
Veste pentru elevi si parinti Anuntul ministrului Educatiei despre reinceperea scolii in salile de clase
ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației din Guvernul condus de Florin Cîțu, face un anunț important în legătură cu reînceperea școlii în sălile de clase.

Din păcate pentru elevi, prezența fizică în băncile sălilor de curs nu va fi posibilă din 11 ianuarie, ministrului considerând acest termen ”mult prea scurt”.

ADVERTISEMENT

Oficialul guvernamental recunoaște că își dorește ”deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, dar asta doar ”în măsura în care situația epidemiologică o va permite”.

Ministrului Educației, anunț pentru elevi și părinți despre reînceperea școlii în sălile de clase

Un lucru este tot mai cert și aproape bătut în cuie în debut de 2021: școlile nu se redeschid cu prezență fizică pe 11 ianuarie, data prevăzută în structura anului şcolar 2020-2021.

ADVERTISEMENT

Într-o ieșire publică în a doua zi a anului, Ministrul Educației spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă este un termen “mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.

”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite”, a spus Cîmpeanu, conform Edupedu.

ADVERTISEMENT

Ce șanse sunt ca școlile să se deschidă pe 8 februarie

Potrivit sursei citate, data de 8 februarie, pare un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Această dată este debutul Semestrului al II-lea al anului școlar în curs. Dacă școala s-ar redeschide fizic pe 8 februarie, înseamnă că pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

”Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

Și această dată de 8 februarie depinde foarte mult de evoluția epidemiologică din țară, iar CNSU va avea ultimul cuvânt în această privință.

Sorin Cîmpeanu recunoaște că cei din Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor decide deschiderea şcolilor, iar ministrul Educaţiei face doar propunerea.

Ministrul Educației a mai anunțat că în privința redeschiderii școlilor ”prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

ADVERTISEMENT