ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Veste proastă pentru Daniel Pancu în lupta pentru promovare. Rapid a primit interdicție la transferuri pentru datorii către un fost jucător

Autor: Francisc Oprea | 14.02.2020 | 13:30
Veste proastă pentru Daniel Pancu în lupta pentru promovare. Rapid a primit interdicție la transferuri pentru datorii către un fost jucător
Tomas Josl a dat în judecată clubul Rapid la FIFA. Sursă Foto: Sportpictures

Rapid a primit din partea FIFA, vineri, interdicție la realizarea transferurilor internaționale, din cauza datoriilor pe care le are față de jucătorul Tomas Josl, în valoare de 20.000 de euro. Decizia forului internațional nu afectează mutările pe plan intern pe care trupa lui Daniel Pancu le poate face până le 17 februarie, când se încheie perioada de mercato.

ADVERTISEMENT

Rapid a primit interdicție la transferuri

FIFA a notificat vineri clubul Rapid că are interdicție la transferuri internaționale, după ce fotbalistul Tomas Josl, care a îmbrăcat tricoul vișiniu în perioada februarie 2015 – ianuarie 2016, a depus un litigiu pentru restanțe salariale de 20.000 de euro, anunță Prosport.

Decizia, care nu afectează transferurile formației antrenate de Daniel Pancu pe plan inter, care se pot efectua până la închiderea perioadei de mercato, de pe 17 februarie, și va fi anulată în cazul în care clubul plătește datoriile față de fotbalistul ceh.

Tomas Josl, fundaș stânga polonez, a evoluat în 20 de partide pentru Rapid, nouă în prima ligă, în returul stagiunii 2014 – 2015, și alte 11 în eșalon secund.

ADVERTISEMENT

După despărțirea de Rapid, Tomas Josl a mai evoluat pentru Viktoria Zizkov, KFK Komarno, MFK Vyskov și Spartak Hulin, unde joacă din mai 2018.

Situație asemănătoare la Craiova

FC „U” Craiova, echipa din liga a treia patronată de Adrian Mititelu, s-a confruntat cu o situație asemănătaore la sfârșitul anului trecut, după ce a fost amendată de FIFA pentru litigiile pierdute cu fotbaliștii australieni Josh Mitchel, Michael Baird și Joshua Rose.

Ca și în cazul Rapidului, clubul patronat de Adrian Mititelu a fost sancționat de forul internațional pentru datorii făcute de club înainte de dezafiliere.

ADVERTISEMENT

Rapid atacă promovarea

Rapid a terminat sezonul de toamnă pe locul trei în eșalonul inferior, cu 35 de puncte, la doar două lungimi în spatele celor de la UTA Arad, care ocupă primul loc direct promovabil.

În prima etapă din 2020, Rapid întâlnește Turris Turnu Măgurele, meci programat la Voluntari pe 22 februarie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!