News

Veste proastă pentru turiști. Se închid plajele. Ce țară a luat această decizie radicală

07.07.2020 | 18:28
Veste proasta pentru turisti Se inchid plajele Ce tara a luat aceasta decizie radicala
ADVERTISEMENT

Spaniolii iau măsuri radicale pentru a împiedica răspândirea noului coronavirus. Vor închide anumite plaje din cauza supraaglomerării, care atrage după sine o creștere a riscului de infectare.

În urm cu câteva săptămâni, autoritățile spaniole au decis redeschiderea plajelor pentru turiști, dar pentru că numărul îmbolnăvirilor crește în continuare vertiginos, au decis impunerea unor restricții.

ADVERTISEMENT

Aproximativ 55 de plaje din sudul Spaniei au fost închise, iar 30 dintre acestea, doar temporar, pentru că, din cauza aglomerării, nu se mai putea respecta distanța obligatorie de 1,5 metri.

S-au închis plajele în sudul Spaniei

Spania, alături de Italia, a fost printre cele mai afectate state din Europa. Pandemia de coronavirus a făcut mii de victime. Cu toate acestea, s-a aflat tot printre primele țări care au redeschis turismul, pentru a nu fi afectată de criza economică care amenință întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Dintre toate provinciile, în perioada de pandemie, Malaga a fost cea mai afectată, urmată de Cadiz și apoi de Huelva. Tocmai de aceea, consiliile locale s-au văzut nevoite să sisteze accesul la plajă, din cauza supraaglomerării, care poate duce la o răspândire rapidă a noului coronavirus.

Pentru locuitorii din La Marina, regiunea Galicia din nord-vestul Spaniei, pericolul nu a trecut. Pentru că numărul cazurilor crește alarmant, de la o zi la alta, sunt nevoiți să rămână în case până la sfârșitul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT

“Cele mai mari focare au fost legate de mai multe baruri din zonă”, a declarat ministrul sănătății regionale, Jesus Vazquez Almuina.

Plajele se vor închide și în regiunea Segria din Catalunia, alată în partea de nord-est a Spaniei, la aproximativ nouăzeci de mile de Barcelona. Populația are restricții în privința deplasării, mai puțin cei care sunt nevoiți să meargă la muncă.

ADVERTISEMENT

Rferitor la închiderea plajelor din acestă zonă, nu există încă informații certe, deoarece persoanele care se află în aceste regiuni au voie să se deplaseze în regiune.

 

ADVERTISEMENT