Sport

Veste teribilă pentru Neymar. Medicul naționalei Braziliei nu-i dă nicio șansă

Veste proastă pentru Neymar și pentru fanii Braziliei, chiar înainte de Copa America. Medicul naționalei a oferit oficial cea mai proastă veste a anului.
20.12.2023 | 10:07
Veste teribila pentru Neymar Medicul nationalei Braziliei nui da nicio sansa
Veste teribilă pentru Neymar. Medicul naționalei Braziliei nu-i dă nicio șansă. Foto: CNN
ADVERTISEMENT

Vedeta celor de la Al-Hilal va rata, așadar, Copa America ediția 2024, după ce s-a accidentat grav în toamnă. Deși se operase și era optimist că revenirea sa va fi de scurtă durată, realitatea și medicina îl contrazice pe Neymar.

Medicul naționalei Braziliei nu-i dă nicio șansă lui Neymar

Astfel, medicul naționalei Braziliei, Rodrigo Lasmar, a anunțat că operația pentru ligamentele încrucișate anterioare și leziunile de menisc de la genunchiul stâng din noiembrie va fi un adevărat test pentru Neymar.

ADVERTISEMENT

Nu va fi timp, este prea devreme (n.r. Copa America). Nu are rost să sară peste pași de recuperare. Așadar, așteptările sunt că va fi pregătit să revină la începutul calendarului european 2024, care este în august”, a declarat Rodrigo Lasmar, medicul Braziliei, potrivit lui Fabrizio Romano.

Copa America se va disputa în perioada 20 iunie – 14 iulie 2024, astfel că fanii Braziliei și, probabil și fotbalistul, sunt în stare de șoc la vestea că acesta nu va fi apt de joc în vară. Neymar arăta că este optimist acum câteva zile, când publica pe Twitter un videoclip cu procesul său de recuperare.

ADVERTISEMENT

Videoclipul este greu de urmărit pentru oricine, pentru că-l arată pe Neymar suferind teribil în timp ce medicii și kinetoterapeuții din jurul său încearcă să-l pună pe picioare. Rămâne de văzut când acesta va reuși să revină, de fapt, pe gazon.

”Pentru numele lui Dumnezeu, încetează!”, se plânge brazilianul, aproape să izbucnească în lacrimi. Neymar a fost însoțit la ședința de recuperare de fetița sa, Mavie. Brazilianul a mărturisit că această perioadă e foarte dificilă pentru el, însă e convins că va reuși să treacă peste momentele grele pentru că are alături familia și prietenii.

ADVERTISEMENT

”Acesta este un moment foarte trist, cel mai trist. Ştiu că sunt puternic, dar de data aceasta voi avea şi mai multă nevoie de familia şi prietenii mei. Am multă credinţă”, a scris Neymar pe Instagram.

Neymar fusese operat pe 2 noiembrie, astfel că jucătorul și suporterii sperau că fotbalistul va fi recuperat în timp pentru Copa America din această vară, competiție care va fi organizată în SUA. Medicul Braziliei a subliniat că Neymar trebuie să înțeleagă că accidentarea sa a fost foarte gravă, mai ales că a ajuns deja la a 3-a operație.

ADVERTISEMENT

”Am participat la celelalte două, au fost perioade mai scurte de recuperare. De data aceasta este cea mai gravă accidentare, are nevoie de mai mult timp, așa că avem nevoie ca el să fie foarte concentrat și dedicat recuperării”, a explicat medicul Rodrigo Lasmar. Neymar a jucat doar 17 partide în anul 2023, din cauza accidentărilor. Înainte de această operație, Neymar se accidentase la gleznă, în timp ce era la PSG, și a stat departe de gazon 5 luni.

ADVERTISEMENT