News

Vești proaste pentru milioane de români. Ei sunt cei care nu primesc bani în plus la pensie după recalculare

Nu toți românii primesc bani în plus la pensie după recalculare. Anunțul șefului Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.
30.11.2023 | 20:51
Vesti proaste pentru milioane de romani Ei sunt cei care nu primesc bani in plus la pensie dupa recalculare
Românii care nu primesc bani în plus la pensie. colaj Fanatik/ Foto Pinterest/ Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Vești proaste pentru milioane de români. Deși legea pensiilor, recent promulgată, va aduce creșteri pentru seniori, anumite categorii de pensionari nu beneficiază de aceste majorări. Anunțul a fost făcut de șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Acești români nu primesc bani în plus la pensie

Potrivit acestuia, din cei peste 5 milioane de pensionari din România, 2 milioane nu vor avea parte de aceste creșteri după recalculare. Totuși, Daniel Baciu a ținut să reamintească faptul că nicio pensie nu va scădea după aplicarea legii.

ADVERTISEMENT

El a specificat că mecanismul de indexare presupune ca anual, în luna ianuarie, să se facă majorarea pensiilor cu rata medie a inflaţiei. La aceasta „se adaugă şi 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut pe economie”.

„În urma acestei recalculări din luna septembrie nicio pensie nu va scădea. Cei care au primit pensii mai mici din cauza raportului la stagiile de cotizare le vor creşte pensiile. Iar dacă din formula de calcul există un cuantum inferior se păstrează calculul cel mai avantajos în plată, potrivit principiului universal din legea pensiilor. Deci nu va pierde nimeni la pensie. După calculele noastre, în septembrie 2024, aproximativ 3 milioane de pensii vor creşte în urma acestei formule de calcul”, a transmis Daniel Baciu.

ADVERTISEMENT

Astfel, după recalcularea pensiilor, care se va face în septembrie 2024, 3 milioane de pensionari din cei peste 5 milioane vor primi mai mulți bani. Cei care nu vor beneficia de majorare sunt românii care au muncit 25 de ani sau până în 25 de ani.

Aceștia nu pot primi punctele de stabilitate, potrivit România TV.De asemenea, nici salariații care au muncit în condiții grele nu vor primi bani în plus. Aceștia au ieșit la pensie înainte să fi împlinit 25 de ani de muncă.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare

Amintim că ministrul Muncii a precizat că noua lege a pensiilor va duce echitate între pensionari. „Este cea mai amplă reformă a pensiilor. Proiectul a fost realizat împreună cu experţii Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale. Au confirmat că noua lege este sustenabilă şi va aduce stabilitate sistemului de pensii din România.

Reforma este la fel de importantă şi pentru salariaţi: răsplăteşte munca şi contributivitatea, încurajează natalitatea şi stimulează continuarea studiilor”, susține ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.

ADVERTISEMENT

Totodată, ministrul a precizat că vârsta de pensionare va crește doar în anumite condiții. Mai exact, acest lucru va fi posibil dacă speranța de viață va crește semnificativ în România. Însă, tot ministrul Muncii susține că probabilitatea este extrem de mică în acest sens.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Când dispar mașinile pe motorină și benzină. Ce pregătește Uniunea Europeană
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni