Sport

Veste uriașă pentru fanii care vor participa la Cupa Mondială din Qatar. Au primit liber la bere cu alcool câte 4 ore pe zi

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunțat că fanii vor putea consuma bere, în intervale orare stricte, și doar în afara stadioanelor. În arene se va comercializa doar bere fără alcool.
03.09.2022 | 16:11
Veste uriasa pentru fanii care vor participa la Cupa Mondiala din Qatar Au primit liber la bere cu alcool cate 4 ore pe zi
Decizie inedită a organizatorilor Cupei Mondiale din Qatar. Vor exista locuri special amenajate pentru fanii care vor consuma foarte mult alcool. Sursă foto: Eurosport
ADVERTISEMENT

Ceea ce părea un vis interzis pentru suporterii ce își vor însoți echipele naționale la Cupa Mondială din Qatar a devenit posibil. Unul dintre sponsorii principali ai competiției va comercializa bere. Există, însă, anumite restricții orare.

Fanii au patru ore liber la bere

Autoritățile din Qatar, împreună cu FIFA și sponsorii Cupei Mondiale de fotbal au anunțat că în ciuda regimului strict în ceea ce privește consumul de alcool în țările musulmane, fanii ce vor participa la CM vor putea să savureze bere.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va fi posibil, însă, doar cu trei ore înainte de startul partidelor, plus o oră după fluierul final. Nu oricine poate cumpăra bere, ci doar suporterii care fac dovada că au bilete cumpărate.

În plus, fanii nu vor putea alege dintr-o gamă variată de produse, organizatorii acordând drepturi exclusive pentru comercializarea berii unuia dintre principalii sponsori – Budweiser, anunță Reuters.

ADVERTISEMENT

”Bere va fi disponibilă atunci când porțile stadioanelor se vor deschide, adică cu trei ore înainte de startul partidelor. Cine dorește să bea o bere și după disputarea acestora va putea, însă doar timp de 60 de minute după fluierul final”, anunță sursa citată.

De asemenea, organizatorii au anunțat că fanii vor putea consuma berea amintită în zonele dedicate special suporterilor din centru orașului Doha, pe toată perioada în care se vor disputa meciuri la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

Însă și în acest caz există restricții orare, respectiv comercializarea va fi posibilă doar în intervalul 18:30 și 1:00 noaptea. Pe de altă parte, comercializarea de produce alcoolice în arene este strict interzisă, cu excepția berii fără alcool a producătorului menționat.

Consumul de alcool în locuri publice este ilegal în Qatar

Fiind o țară musulmană, Qatarul interzice consumul de alcool în locuri publice. Există, însă, un singur magazin care comercializează băuturi alcoolice, situat în afara orașului Doha, de unde doar rezidenții cu permis de ședere în Qatar pot cumpăra băuturi și doar pentru consum casnic.

ADVERTISEMENT

Organizatorii au mai anunțat că suporterii care vor intra pe teritoriul statului Qatarez nu pot achiziționa băuturi alcoolice nici măcar din magazinele de tip Duty Free din Aeroport.

În schimb, spre deosebire de Arabia Saudită, spre exemplu, autoritățile din Qatar sunt ceva mai relaxate atunci când vine vorba de confortul turiștilor și au autorizat câteva hoteluri și cluburi să vândă bere pentru turiștii străini. O halbă costă 18 dolari.

ADVERTISEMENT