Life

Veste uriașă pentru turiștii români care adoră să meargă în vacanță în Grecia. Se întâmplă ceea ce așteptau de foarte mult timp începând din această vară

Veste uriașă pentru turiștii romani care adoră să meargă în vacanță în Grecia. În sfârșit se întâmplă ceea ce așteptau de foarte mult timp.
30.01.2024 | 14:23
Veste uriasa pentru turistii romani care adora sa mearga in vacanta in Grecia Se intampla ceea ce asteptau de foarte mult timp incepand din aceasta vara
Veste uriașă turiștii romani care adoră să meargă în vacanță în Grecia. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Turiștii români care adoră să meargă în vacanță în Grecia vor fi extrem de fericiți. În sfârșit se întâmplă ceea ce așteptau de mult timp. Din această vară se vor schimba multe.

Veste uriașă pentru turiștii romani care adoră să meargă în vacanță în Grecia

Grecia este destinația adorată de o mulțime de turiști români. Aici peisajele, dar și plajele, sunt parcă unele rupte dintr-un basm. De asemenea, prețurile sunt cu mult mai accesibile decât cele de pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Iar acum, turiștii români care vor o vacanță în Grecia în această vară, vor fi și mai fericiți. În sfârșit se întâmplă ceea ce multă lume aștepta. O mare problemă va fi rezolvată în acest an.

Un lucru neplăcut la vacanța în Grecia îl reprezintă cozile interminabile. Nu puțini sunt cei care ajung să piardă ore în șir la frontieră, ori la ghișeele pentru taxa pe care o au de plătit.

ADVERTISEMENT

Fără cozi și fără aglomerație la stațiile de taxare

Iată că din vara anului 2024, lucrurile se schimbă. Grecia a luat decizia de a renunța la ghișeele unde se plătea taxa fizică. Astfel, români care merg în vacanță în Grecia vara aceasta se vor bucura să afle că au fost introduse sisteme free flow.

Practic, șoferii vor fi taxați în funcție de numărul de kilometri parcurși pe autostradă. Iar asta nu doar că va duce la diminuarea cozilor, dar totodată, le aduce timp suplimentar turiștilor care ajung în această țară.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că măsura era așteptată de ani de zile. Cât despre vechile stații de taxare, acestea urmează a fi desființate. Ele vor fi înlocuite cu metode de taxare mult mai moderne, dar și cu un dispozitiv de recunoaștere care va fi montat pe fiecare vehicul.

Este vorba despre un dispozitiv de tip emisie-recepţie care le permite vehiculelor să treacă fără probleme prin porți. Astfel, nu mai sunt opriri, întârzieri, iar totul este calculat la fix, în funcție de distanța parcursă de șofer.

ADVERTISEMENT

Menționăm că deși aceasta este o veste bună pentru românii care merg în vacanță în Grecia, există și una proastă. Se vorbește despre introducerea unor noi taxe pentru turiști în numeroase țări din Europa, care ar urma să fie implementate din acest an. Este vorba despre taxa pentru climă. 

ADVERTISEMENT
Tags: