News

Vești bune pentru bucureșteni. Taxele către primărie, abonamentele STB și cele de parcare vor fi digitalizate

Vin vești excelente pentru bucureștenii care s-au săturat de cozile interminabile. Toate taxele către primărie, precum și abonamentele STB și cele de parcare vor fi digitalizate.
23.02.2023 | 07:33
Vesti bune pentru bucuresteni Taxele catre primarie abonamentele STB si cele de parcare vor fi digitalizate
Toate taxele bucureștenilor vor fi digitalizate. Se pot plăti online și abonamentele STB sau cele de parcare. Sursa foto: Ghiseul.ro
ADVERTISEMENT

Autoritățile locale din Capitală anunță că plata taxelor va fi digitalizată. Inclusiv abonamentele STB și abonamentele de parcare vor putea fi plătite online prin intermediul aplicației Ghiseul.ro.

Toate taxele bucureștenilor vor fi digitalizate. Se pot plăti online și abonamentele STB sau cele de parcare

Într-un anunț postat pe Facebook, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat că, la nivelul celui mai mare oraș din țară, se va digitaliza plata taxelor prin intermediul platformei Ghișeul.ro.

ADVERTISEMENT

”Digitalizăm plata taxelor prin intermediul platformei Ghişeul.ro. Bucureştenii îşi vor putea plăti taxele către Primăria Capitalei, abonamentele STB şi abonamentele de parcare, online, prin intermediul Ghişeul.ro! Plăţile se vor realiza fără perceperea unor taxe suplimentare”, a transmis, miercuri seară, viceprimarul Capitalei.

Același Stelian Bujduveanu anunţă că au fost decişi paşii care vor fi urmaţi. ”Alături de colegul meu George Cristian Tuţă, preşedintele Comisiei speciale a Camerei Deputaţilor pentru Automatizare şi viitorul muncii, de Dragos Tohanean, Vicepreşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României şi, împreună cu reprezentanţii Ghişeul.ro, am decis astăzi paşii pe care îi vom urma pentru digitalizarea acestor servicii”, a mai afirmat viceprimarul.

ADVERTISEMENT

Astfel, în următoarea perioadă se vor face demersuri pentru promovarea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti a proiectului de hotărâre prin care Primăria Capitalei se va înrola în Sistemul Naţional de Plată online (SNEP), va urma semnarea acordului de înrolare în sistem, implementarea sistemului pe site-ul instituţiei: www.pmb.ro şi ulterior interconectarea cu Ghişeul.ro.

Lista taxelor care vor putea fi plătite online de locuitorii din București

Viceprimarul Capitalei spune că, prin implementarea acestei măsuri, oamenii vor economisi timp, va fi redusă birocrația și cozile uriașe vor fi eliminate din viața de zi cu zi a cetățeanului.

ADVERTISEMENT

Bucureștenii merită să aibă acces cât mai curând la acest serviciu, urmând modelul administrațiilor liberale care au răspuns deja cerințelor cetățenilor”, mai scrie Bujduveanu pe contul său de socializare.

Printre cele mai importante plăți care vor fi digitalizate sunt cele legate de documentațiile de urbanism, autorizații de taxi, taxe de transport, abonamentele STB sau abonamente de parcare. Iată lista completă:

ADVERTISEMENT
  • Taxe eliberare documentații de urbanism
  • Taxe pentru ocuparea spațiilor publice în vederea desfășurării anumitor evenimente
  • Taxe pentru eliberarea autorizațiilor de taxi
  • Taxe pentru utilizarea locurilor publice cu unităţi de alimentaţie publică şi terase de vară
  • Taxe autovehicule transport mărfuri
  • Taxe ale Administrației Fondului Imobiliar
  • Taxe ale Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane
  • Plata abonamentelor STB
  • Plata abonamentelor de parcare

Reamintim că, din ianuarie 2023, la nivel național, taxele, impozitele sau amenzile se pot plăti direct de pe telefon. Autoritățile au lansat aplicația Ghișeul.ro. Oficialii Guvernului spuneau, pe 27 ianuarie, că peste 400 de tipuri de plăţi se fac prin această aplicaţie, fără comision.

ADVERTISEMENT
Tags: