News

Veşti bune pentru românii care merg în Spania. De luni, fără certificat sau test COVID-19 pentru cei care călătoresc cu avionul

Românii care călătoresc în Spania nu mai au nevoie de certificat sau test COVID-19, dacă merg cu avionul.
21.06.2021 | 13:53
Vesti bune pentru romanii care merg in Spania De luni fara certificat sau test COVID19 pentru cei care calatoresc cu avionul
ADVERTISEMENT

Un anunț făcut de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) arată că românii care vor să meargă în Spania nu mai au nevoie de actele care până acum erau necesare.

Fără certificat sau test Covid-19 pentru românii care merg în Spania

Este vorba despre certificatele și testele de coronavirus, precum și de testele antigen sau PCR negative, sau de documentele care atestă că persoana în cauză a suferit boala.

ADVERTISEMENT

„Astfel, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19”, arată un comunicat al MAE.

Ce trebuie să facă ce care sosesc pe cale maritimă sau aeriană

De asemenea, tot autoritățile au mai transmis și că persoanele care călătoresc în această țară trebuie să completeze un formular specific, privitor la starea de sănătate a celui care efectuează călătoria.

ADVERTISEMENT

Anunțul mai arată și unde se pot găsi aceste formulare ce mai trebuie completate.

„Totodată (…) rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es”, au mai anunțat autoritățile.

De asemenea, se precizează și care este procedura în cazul minorilor sau a persoanelor dependente. Aceasta arată că formularul trebuie completat de tutore.

ADVERTISEMENT

„În situația în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă, formularul poate fi completat de către tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informațiilor furnizate”, arată comunicatul.

Ce alte măsuri sunt impuse în Spania

Sunt mai multe măsuri restrictive legate de pandemia de coronavirus de care trebuie să țină cont românii care călătoresc în Spania. Aceștia trebuie să poarte masca de protecție în toate spațiile publice.

ADVERTISEMENT

Cei care sunt exceptați de la aceasta sunt copiii cu vârste mai mici de șase ani și cei care fac sport în aer liber. De asemenea, trebuie păstrată și distanța de cel puțin 1,5 metri.

Restaurantele funcționează la 50% din capacitate în interior și la 75% afară, în capitala Madrid.

ADVERTISEMENT
Tags: