News

Video. S-a deschis circulația pe 9 km din A0 Sud, între DN5 şi DN6. Cum arată tronsonul. Update

Finalul de an vine cu vești excelente pentru șoferii din sudul țării: sâmbătă, 30 decembrie, s-a deschis circulația pe 9 km din A0.
30.12.2023 | 12:50
Video Sa deschis circulatia pe 9 km din A0 Sud intre DN5 si DN6 Cum arata tronsonul Update
S-a deschis circulația pe 9 km din A0 Sud, între DN5 şi DN6. Cum arată tronsonul. Sursa foto: CNAIR / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-12-2023
10:49

S-a deschis circulația pe 9 din cei 16,3 km ai lotului 2 al Autostrăzii de Centură București (A0)

Sâmbătă, 30 decembrie, la ora 12.00, a fost deschis traficul pe prima bucată din Autostrada Bucureștiului, tronsonul Sud. E vorba de circa 9 km din A0 Sud, între DN6 spre Alexandria și DN5 spre Giurgiu.

Porțiunea face parte din Lotul 2 (16,3 km) construit de turcii de la Alsim Alarko și era promisă pentru o inaugurare încă de anul trecut. CNAIR anunță că lucrările de construcție ale lotului I, Glina – Vidra (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81%. Sunt promisiuni că în prima parte a anului viitor vom putea circula în regim de autostradă pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.


”S-au deschis circulației aproximativ 9 km de autostradă din lotul 2 al Inelului de Centură al Bucureștiului, #A0 Sud, între între DN5 – 1 Decembrie/Jilava și DN6 – Bragadiru/Cornetu.

Lucrările de construcție ale lotului I, Glina – Vidra (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81% și în prima parte a anului viitor vom putea circula în regim de autostradă pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.

Antreprenorul lotului III, Bragadiru – Joița (17,96 km), a ajuns la un stadiu de doar 56% și trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze pentru a finaliza lucrările în prima jumătate a anului 2024, astfel încât să circulăm în regim de autostradă pe toți cei 51,19 km aferenți sectorului sudic al A0. Valoarea contractelor pentru proiectarea și construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile, este de 2,46 miliarde lei fără TVA”, anunță CNAIR, pe Facebook.

Vești bune pentru șoferii din sudul țării. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că sâmbătă se deschide circulația pe 9 km din A0 Sud, între DN5 şi DN6.

Autostrada A0 – Centura București: se deschide circulația pe 9 km din secțiunea sudică, între DN5 şi DN6

În penultima zi a anului 2023, se deschid circulației aproximativ 9 kilometri din A0 Sud, între DN5 (1 Decembrie/Jilava) și DN6 (Cornetu/Bragadiru). Anunțul a fost făcut vineri, 29 decembrie, de Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

ADVERTISEMENT

Acest sector face parte din lotul 2 Sud, construit de turcii de la Alarko. Autostrada București (A0) reprezintă un nou inel de autostrada în jurul Capitalei, cu o lungime de aproximativ 100 km. Segmentul Sud al autostrăzii este împărțit în trei loturi, pentru care au fost anunțați câștigătorii licitațiilor în aprilie-mai 2019.

De mâine (n.r. sâmbătă, 30 decembrie), de la ora 12, se va putea circula pe încă un tronson din Autostrada București A0, respectiv lotul 2 Sud, între Cornetu – Bragadiru și Jilava -1 Decembrie, lot cu care ajungem la un total de 96 km de autostradă și drum expres finalizați în acest an”, a scris oficialul din transporturi pe pagina proprie de Facebook.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului oficial al autostrăzii, acest lot are o lungime de 16,3 km. Acum va fi dat în trafic tronsonul între DN5 (Jilava-1 Decembrie) și DN6 (Bragadiru-Cornetu). Se va permite astfel circulația rutieră între aceste zone la nivel de autostradă, fără a se mai tranzita actuala Centură a Capitalei.

Lucrările la lotul 1 din A0 au ajuns la peste 80%. Lotul 2 se apropie de 100%

Șeful CNAIR mai anunță că lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), au ajuns la un stadiu fizic de 81%. Situația e și mai bună pe lotul 2 (16,3 km), unde lucrările au un stadiu fizic de 98%.

ADVERTISEMENT

”În prima parte a anului viitor cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, astfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru.

Pe lotul 3, între Bragadiru și Joița (17,96 km), lucrările au ajuns la un stadiu de doar 56%. Pentru a finaliza lucrările în vara anului viitor, constructorul grec trebuie să găsească resursele necesare și să se mobilizeze mult mai bine”, a mai spus șeful CNAIR.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Pistol, finalizarea celor trei loturi ale semi-inelului sudic al A0 va face posibilă circulația în regim de autostradă între A1 și A2, pe 51,19 km. Valoarea contractelor pentru construcția A0 Sud, finanțate din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM/PT), este de 2,46 miliarde lei (fără TVA).

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat peste un om în viaţă. Bărbatul din Moldova fusese îngropat de viu de patru zile
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Alin Oprea rupe tăcerea, după 18 ani. Adevărul din spatele destrămării trupei Talisman
Alin Oprea rupe tăcerea, după 18 ani. Adevărul din spatele destrămării trupei Talisman
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor