News

Vești excelente pentru milioane de români. Când vor crește pensiile

Pensiile românilor vor fi majorate. Marius Budăi a dezvăluit planurile coaliției PSD + PNL pentru creșterea pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024.
19.06.2023 | 07:10
Vesti excelente pentru milioane de romani Cand vor creste pensiile
Marius Budăi anunță majorarea pensiilor. Foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Duminică seara, Ministerul Muncii a făcut anunțuri importante într-o transmisie în direct la postul de televiziune România TV. Marius Budăi, ministrul Muncii din partea PSD, a prezentat planurile coaliției guvernamentale pentru a sprijini pensionarii și salariații din România. Una dintre cele mai așteptate măsuri este creșterea pensiilor începând cu data de 1 ianuarie 2024. Pensiile românilor vor fi majorate.

Pensiile românilor vor fi majorate

Potrivit declarațiilor ministrului Budăi, până la 1 septembrie, Ministerul Muncii va elabora o lege privind pensiile, care va fi supusă aprobării Guvernului și va fi trimisă în dezbatere în Parlament. În prezent, trei grupuri de lucru din minister lucrează la proiectul de lege privind salarizarea, legea pensiilor și implementarea directivei referitoare la salariul minim.

ADVERTISEMENT

„Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim.

De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune. Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public”, a anunțat Marius Budăi.

Recalcularea pensiilor este o prioritare

Ministrul Budăi a subliniat că recalcularea pensiilor este o prioritate și că se lucrează la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. După aprobarea și publicarea legii în Monitorul Oficial, va avea loc recalcularea, iar cei care au fost dezavantajați în trecut vor beneficia de o corecție echitabilă a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Pe lângă aceste măsuri, oficialul PSD a promis că, până la sfârșitul anului 2023, vor fi acordate noi ajutoare pentru cei mai săraci dintre români. În plus, reforma pensiilor speciale este pe agenda guvernului, inclusiv pensiile militare necontributive, la solicitarea Comisiei Europene.

„Nu va fi amânată recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea.

ADVERTISEMENT

Cei care au fost dezavantajați – pentru care au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii”, a subliniat Marius Budăi.

Sistemul de pensii va fi reformat

Astfel, pensionarii și salariații din România așteaptă cu nerăbdare implementarea acestor măsuri, care promit o creștere a veniturilor și îmbunătățirea sistemului de pensii. Guvernul se angajează să păstreze transparența și să informeze publicul cu privire la evoluțiile ulterioare în acest domeniu vital pentru cetățeni.

„Suntem pe final. Am avut ultimele acorduri în acest weekend cu Comisia Europeană. Marți vom avea o ultimă discuție (…) Comisia Europeană consideră că mergem în direcția bună. Sunt două chestiuni de finețe (…) Din păcate, pensiile militare (…) au fost cuprinse în PNRR și în această reformă”, a remarcat Marius Budăi.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori