News

Vești excelente pentru milioane de români. Vor încasa mai mult de la 1 ianuarie 2024

Marcel Ciolacu anunță că tichetele de masă vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024, pentru ca românii vulnerabili să se poată bucura de mai mulți bani.
18.09.2023 | 19:38
Vesti excelente pentru milioane de romani Vor incasa mai mult de la 1 ianuarie 2024
Vești excelente pentru milioane de români. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Concret, Marcel Ciolacu anunță tot mai multe măsuri fiscale de la 1 ianuarie 2024, printre care diverse taxe și impozite, însă tichetele de masă vor scăpa de această impozitare. Mai mult, pe lângă faptul că aceste tichete nu vor fi impozitate, valoarea lor va crește de la 35 de lei la 40 de lei, așadar un salt impresionant de 5 lei.

Vești excelente pentru milioane de români

”La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a punctat Marcel Ciolacu. Totuși, trebuie știut că salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de această măsură, potrivit lui Marcel Ciolacu, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

”Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net. Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%.

Mai mult, cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm.

ADVERTISEMENT

Urmează să facem asta astăzi”, a completat premierul României și liderul PSD. Marcel Ciolacu explica în urmă cu mai multe zile că PSD își va asuma să reformeze din temelii sistemul economic din țara noastră, în ciuda unor proteste venite dinspre mediul de afaceri.

”Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă, lucru pe care ni-l recomandă atât Comisia şi toate forurile fiscale şi internaţionale”, a explicat Marcel Ciolacu. Mai mult, în ciuda deficitului bugetar și a prognozelor sumbre, Marcel Ciolacu anunță majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

Desigur vorbim despre o indexarea cu inflația de 14%, însă liderul PSD promite că vor exista pensii majorate chiar și cu 30%. ”Există o lege în vigoare pe care o cunoaşteţi, an de an, nu trebuie să o anunţe nici Boloş, nici Ciolacu, nici nimeni. E o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut.

Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30% la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit”, a concluzionat Marcel Ciolacu. Informația a fost confirmată inclusiv de ministrul finanțelor Marcel Boloș, cel care anunța majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024.

ADVERTISEMENT

”După avalanșele de scumpiri din 2023, începutul anului viitor vine cu majorări de venituri pentru milioane de cetățeni din România. Sunt bani pentru creșterea pensiilor, vor fi majorate cu minim 16 miliarde de lei”, a transmis Boloș. Între timp, țara noastră continuă să piardă bani din PNRR și să treacă pe linie moartă diverse proiecte cum ar fi reconstrucția unor spitale.

ADVERTISEMENT