Fotbal international

Ansu Fati, în scaun cu rotile după operația de menisc. Va lipsi patru luni de pe gazon. Foto

13.11.2020 | 22:24
Ansu Fati  in scaun cu rotile dupa operatia de menisc Va lipsi patru luni de pe gazon Foto
ADVERTISEMENT

FC Barcelona a primit vești proaste după ce Ansu Fati a suferit o ruptură de menisc. Acesta a ieșit accidentat la pauză în victoria din campionat cu Betis Sevilla, scor 5-2.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 21:11 / Ansu Fati a părăsit în scaun cu rotile clinica din Barcelona unde a fost operat de menisc în urma accidentării suferite în meciul de campionat cu Betis Sevilla.

ADVERTISEMENT

„Este foarte bine. Vreau să mulțumesc tuturor oamenilor care au fost cu noi”, a declarat Bori Fati, tatăl fotbalistului, după intervenția chirurgicală. Tânărul atacant al Barcelonei va lipsi de pe gazon aproximativ 4 luni, revenirea sa fiind așteptată pentru luna februarie a anului viitor.


UPDATE, 9 noiembrie, ora 18:04. Ansu Fati a fost operat cu succes la menisc. Barcelona a anunțat că fotbalistul va sta departe de teren aproximativ patru luni.

ADVERTISEMENT

Atacantul în vârstă de 18 ani a fost înlocuit la pauză cu Lionel Messi după ce a acuzat dureri la genunchiul stâng.

La finalul partidei, Fati a efectuat un test, iar veșțile primite de Koeman sunt unele îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 8 noiembrie, ora 19:30 / FC Barcelona a informat oficial că Ansu Fati va fi operat luni. Operația va fi condusă de medicul Ramon Cugar. Încă nu se știe cât va lipsi Fati, însă este foarte probabil ca el să absenteze între 3 și 5 luni.

Ansu Fati a suferit o ruptură de menisc

Fati a fost diagnosticat cu ruptură de menisc după testele medicale de la finalul partidei de sâmbătă. Spaniolul are 10 prezențe în acest sezon pentru Barcelona, 3 în UEFA Champions League și 7 în La Liga.

ADVERTISEMENT

În cele 596 de minute petrecute pe teren, a reușit două pase decisive și 5 goluri. Durata pentru recuperare după partida cu Betis va fi stabilită în următoarele zile. “Toate datele arată că Fati va fi indisponibil pentru mult timp, chiar dacă durata exactă pentru recuperare rămâne să fie stabilită” au informat jurnaliștii spanioli.

Ansu Fati va rata cu siguranță meciul amical dintre Olanda și Spania, dar și partidele ibericilor din UEFA Nations League cu Elveția și Germania programate în următoarele două săptămâni.

Fati a doborât 5 recorduri la Barcelona prin golurile sale

După golul marcat in El Clasico, Ansu Fati a mai doborât un record cu o săptămână înainte să împlinească vârsta de 18 ani.

  1. Cel mai tânăr marcator din istoria El Clasico: a egalat în minutul 8 al partidei, iar reușita l-a dus direct în istoria celui mai așteptat meci al planetei, la 17 ani și 359 de zile;
  2. Cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei: Ansu Fati a înscris primul său gol în tricoul catalanilor pe 31 august 2019, în al doilea meci pentru Barcelona, la doar 16 ani și 304 zile;
  3.  Cel mai tânăr marcator din istoria Champions League: a înscris împotriva lui Inter pe 10 decembrie 2019, la doar 17 ani și 40 de zile;
  4. Al doilea cel mai tânăr marcator din istoria Spaniei: Fati a debutat și pentru naționala Spaniei, iar la 17 ani și 311 zile, a înscris la a doua apariție în tricoul ibericilor, împotriva Ucrainei;
  5. Cel mai tânăr marcator al unei duble din istoria La Liga: în februarie 2020, împotriva lui Levante, Fati a înscris prima dublă la Barcelona, la 17 ani și 94 de zile.
ADVERTISEMENT