News

Vești uriașe pentru tinerii din diaspora! Cum pot lua de la stat 50 de mii de euro

10.04.2021 | 11:27
Vesti uriase pentru tinerii din diaspora Cum pot lua de la stat 50 de mii de euro
ADVERTISEMENT

Vești uriașe pentru tinerii din diasporă! Mai exact, cei care lucrează în agricultură pot depune proiecte pentru a obține de la stat o finanțare de până la 50.000 de euro, în scopul dezvoltării unei afaceri în țară.

Atenție, însă! Aceasta este ultima lună în care se mai pot depune propunerilor. Sunt câteva condiții pe care tinerii trebuie să le respecte.

ADVERTISEMENT

În primul rând, fermierii nu trebuie să aibă mai mult de 41 ani pentru a putea accesa fondurile pentru demararea unei afaceri în agricultură. În ceea ce privește depunerea cererilor de finanțare, aceasta se face pe site-ul AFIR.

Vești mari pentru tinerii din diasporă!

Această etapă a programului beneficiază de un buget propriu de 20 de milioane de euro. În acest moment mai sunt disponibile peste 19 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

De remarcat că toate condițiile pentru obținerea finanțării au fost ușurate, cu fiecare perioadă a sesiunii de înregistrare.

Astfel, cei care depun proiecte în ultima lună au șanse mai mari să obțină finanțarea, pentru că punctajul necesar de obținut pe un proiect este cel mai mic acum. Iată cum a stat situația în lunile precedente, față de ultima lună de înscrieri: 4 ianuarie – 4 februarie: 70 de puncte; 5 februarie – 4 martie: 55 de puncte; 5 martie – 4 aprilie: 40 de puncte; 5 aprilie – 4 mai: 25 de puncte.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat că măsura li se adresează tinerilor în condițiile în care aleg să se instaleze la conducerea unei ferme române.

Aceasta trebuie înregistrată obligatoriu în Registrul Unic de Identificare (APIA), în Registrul agricol și/sau în Registrul exploatațiilor (ANSVSA).

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, fermierul trebuie să aibă și domiciliul stabil în aceeași localitate în care e înregistrată exploatația agricolă. La fel și cu sediul social sau cu locul de muncă, dacă beneficiarul finanțării e salariat.

ADVERTISEMENT