Fotbal international

Tensiuni la Barcelona! Vestiarul s-a divizat în trei tabere pe tema reducerii salariale

25.03.2020 | 17:45
Tensiuni la Barcelona Vestiarul sa divizat in trei tabere pe tema reducerii salariale
ADVERTISEMENT

Spania se cutremură pur și simplu sub impactul devastator al pandemiei de coronavirus, numărul celor infestați precum și ai celor decedați, fiind în creștere continuă, deși autoritățile au introdus reguli severe de restricții pentru populație.

Vestiar divizat în trei tabere la Barcelona pe tema reducerii salariale

La Liga a fost amânată pe termen nelimitatși e clar că dacă nu se va relua deloc pierderile financiare vor fi foarte mari și vor fi destule cluburi care vor intra într-o situație foarte delicată pentru viitorul lor.

ADVERTISEMENT

La Barcelona și la Real Madrid tema zilei este găsirea unui numitor comun pentru reducerea contractelor jucătorilor, la aceste două cluburi fiind cele mai mari contracte și salarii din Primera Division.

Președintele Bartomeu cere reduceri de 70 la sută

Conform unuia dintre cele două ziare de casă ale Barcelonei, cotidianul Sport, pe Nou Camp au apărut tensiuni în vestiar, formându-se trei tabere și evident trei opinii separate pe această temă.

ADVERTISEMENT

Propunerea președintelui Josep Bartomeu este într-adevăr cea mai drastică din tot ceea ce se întâmplă la nivelul marilor cluburi europene. El cere ca jucătorii să accepte pe perioada pandemiei o reducere a salariilor cu nu mai puțin de 70 la sută.

Există jucători care nu acceptă nici o reducere

Prima tabără este cea mai refractară la orice măsură. Există o parte din jucătorii care resping propunerea clubului, care sunt împotriva aplicării acestei reduceri și chiar a abordării subiectului.

ADVERTISEMENT

Nu înțeleg de ce președintele ar trebui să apeleze la ei atunci când clubul a făcut investiții economice în transferuri care, consideră ei, nu au niciun sens și nu contribuie la  binele clubului. Dacă nu s-a făcut o gestionare adecvată a resurselor, nu înțeleg de ce trebuie să plătească pentru că, deoarece au salariile cele mai mari în club, ar trebui să plătească o parte importantă a acestei reduceri.

Sunt și jucători care sunt de acord

A doua categorie este cea a jucătorilor care consideră justă această decizie și sunt de acord cu ea. Avocații lor o studiază și pun întrebări care apar în fața unor astfel de contracte complexe. Încă nu au dat OK, dar sunt dispuși să facă această reducere salarială temporar.

ADVERTISEMENT

Și mai există o a treia categorie, care nu spune nici da nici nu, dorind să decidă doar în funcție și de rezultatul discuțiilor Asociației Jucătorilor cu cluburile.

ADVERTISEMENT
Tags: