Sporturi

Viața după Simona Halep. Cu ce rămânem după weekendul dramatic din Fed Cup: avem racheta a doua și viitor în tenis

09.02.2020 | 12:13
Viata dupa Simona Halep Cu ce ramanem dupa weekendul dramatic din Fed Cup avem racheta a doua si viitor in tenis
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va participa în 2020 în Fed Cup, așa cum a anunțat la final de an. Se va concentra pe turneele de simplu și pe Jocurile Olimpice de la Tokyo. Cum arată tenisul românesc după Simona Halep? Fetele noastre au arătat în weekendul România – Rusia de la Cluj că putem reuși lucruri frumoase în tenisul mondial.

Viața după Simona Halep. Cu ce rămânem după weekendul dramatic din Fed Cup

România a arătat că poate și fără Simona Halep. Nu la cel mai înalt nivel, top-class, dar fetele noastre au calitate, au ambiție și au o dăruire fenomenală. Mai ales în fața unui public minunat, cum a fost cel de la Cluj.

ADVERTISEMENT

Iar după două zile de competiție în fața unui adversar redutabil, avem două concluzii clare: din acest moment avem racheta a doua pentru meciurile de simplu, după revenirea Simonei Halep, dar avem și viitor în tenisul mondial, cu Jaqueline Cristian care trebuie să ajungă în preajma top 100 WTA în maximum un an.

Ana Bogdan, loc clar în Fed Cup la simplu

Ceea ce a făcut Ana Bogdan în partidele cu Veronika Kudermetova și Ekaterina Alexandrova nu s-a mai văzut în ultimii ani în duelurile din Fed Cup. Atenție, nu s-a văzut la racheta a doua a României, nu la Simona Halep care ne-a adus atât de multe bucurii cu Cehia sau cu Franța, de exemplu.

ADVERTISEMENT

Dar, fie că au fost Mihaela Buzărnescu, Irina Begu sau Monica Niculescu, jucătoarele noastre nu au convins. Poate ultima performanță de acest gen a fost a Soranei Cîrstea, când a reușit s-o învingă pe Ana Ivanovic într-un duel cu Serbia, disputat la București, la arenele BNR.

În aceste condiții, Ana Bogdan nu trebuie să mai lipsească de la simplu, a arătat că se motivează suplimentar, că este mult mai dornică să joace sub culorile României. Și va mai urca în clasament, va fi și mai sigură pe jocul ei.

ADVERTISEMENT

Trebuie remarcat că și Miki este la fel, dar a avut și ghinion de adversare incredibil de puternice. Și încă un lucru de remarcat: deși accidentată, Buzărnescu a venit să le susțină pe fete în cele două zile.

Jaqueline Cristian este viitorul României

O furtună. Un miracol. Așa a fost Jaqueline Cristian împotriva Veronikăi Kudermetova, locul 38 WTA. A bătut-o scurt, în două seturi, și a arătat cât de talentată este.

ADVERTISEMENT

Are tot ceea ce îi trebuie pentru a ajunge o jucătoare de top 100, are înălțimea și serviciul de partea ei, are lovituri mult mai puternice decât celelalte jucătoare din România, lovește plat, lovește în cross, se mișcă bine, iar mental stă ok. Poate i-ar mai trebui puțină masă musculară, dar asta se poate cu timpul, așa cum a reușit și Simona Halep.

Tocmai a urcat în premieră în top 200 WTA, iar Jaqueline are de unde să învețe, poate deveni chiar în 2021 o jucătoare de top 100 mondial. De ce nu? Avea nevoie de un declic, iar acesta din Fed Cup să fi fost ce trebuia

Publicul minunat din Cluj

Aceasta nu mai este o concluzie după România – Rusia, este deja ceva știut de multă vreme. Nu au fost 10.000 de spectatori, dar 9.000 tot au fost la meciul Anei Bogdan cu Ekaterina Alexandrova de sâmbătă.

Iar jurnaliștii locali, care au fost prezenți și la alte întâlniri din Fed Cup, au susținut că atmosfera a fost chiar mai frumoasă decât atunci când a venit Simona Halep în Fed Cup. Poate este adevărat, poate nu. Cert este că Emil Boc este șef de galerie, iar spectatorii de pe BT Arena au fost minunați.

ADVERTISEMENT