Fotbal international

Viața unui fan englez, salvată de Arsenal și Gary Lineker: ”M-am săturat să trăiesc”

02.01.2021 | 20:39
Viata unui fan englez salvata de Arsenal si Gary Lineker Mam saturat sa traiesc
ADVERTISEMENT

Viața unui fan englez a fost salvată după ce mesajul acestuia că se va sinucide a ajuns la conducerea clubului Arsenal Londra și la forstul internațional Gary Lineker.

Jake Coare, un tânăr fan al ”tunarilor” care suferă de o boală numită Sindromul Asperger, a scris pe Twitter despre dorința sa de a se sinucide.

ADVERTISEMENT

Sindromul Asperger este o tulburare comportamentală din spectrul autistic care începe în copilărie și durează de regulă până la maturitate. Boala se caracterizează prin comportament repetitiv care afectează capacitatea de a comunica.

Arsenal și Gary Lineker i-au salvat viața unui tânăr fan al ”tunarilor”

”M-am săturat să fiu singur, să trăiesc cu Sindromul Asperger și m-am săturat să trăiesc cu depresie și anxietate și nu văd nici un motiv să mai continui”, a scris Jake Coare pe rețelele de socializare și a pus o poză cu mai multe medicamente, lăsând să se înțeleagă că vrea să se sinucidă.

ADVERTISEMENT

https://twitter.com/JakeCoare14/status/1345011097435336704?s=20

La scurt timp după postare, mesajul suporterului lui Arsenal a fost distribuit de sute de oameni în încercarea de a-l salva. Uimitor, dar totul a mers. Mesajul a ajuns la oficialii lui Arsenal și la fostul internațional Gary Lineker care i-au scris fanului și, cel mai probabil, i-au salvat viața.

Legendarul atacant al Angliei, Gary Lineker, l-a invitat pe tânăr în studiourile BBC, acolo unde participă la emisiuni sportive ca invitat permanent: ”Oferta mea rămâne. Vino și o să ne asigurăm că Ian Wright este acolo pentru că știu că ești un ‘tunar’”.

ADVERTISEMENT

Și oamenii din cadrul clubului Arsenal s-au interesat de soarta tânărului fan: ”Vă mulțumim că ați adus asta în atenția noastră. Încercăm să îl contactăm pe Jake, am fost informați și că poliția încearcă să îl contacteze pe Jake. Mulțumim întregii familii Arsenal pentru susținerea lor. Gândurile noastre sunt cu Jake”.

În cele din urmă, puștiul a fost salvat și a mers la spital pentru mai multe investigații. ”Vreau să mulțumesc tuturor din suflet pentru mesajele minunate și îmi pare rău pentru orice îngrijorare pe care am provocat-o. Am fost externat și voi primi tratament acasă și sper să primesc sprijin”, a scris Jake Coare pe Twitter.

ADVERTISEMENT

https://twitter.com/JakeCoare14/status/1345339155841228800?s=20

Arsenal Londra traversează un sezon mai mult decât modest, ”tunarii” fiind pe locul 13, după 16 etape disputate în Premier League, cu doar 20 de puncte.

ADVERTISEMENT