News

Viceprimarul USR al Brașovului nu mai candidează la locale din motive de sănătate. Flavia Boghiu: ”Sunt însărcinată și este o sarcină cu risc”

Trimisă în judecată de DNA, într-un dosar care „face parte dintr-o vânătoare politică”, și însărcinată Flavia Boghiu a decis să nu mai candideze în alegerile locale.
24.04.2024 | 16:28
Viceprimarul USR al Brasovului nu mai candideaza la locale din motive de sanatate Flavia Boghiu Sunt insarcinata si este o sarcina cu risc
Flavia Boghiu nu mai candidează din motive de sănătate Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Viceprimarul USR din Brașov și-a anunțat miercuri, 24 aprilie, pe Facebook, decizia de a nu mai candida în aceste alegeri locale, invocând motive de sănătate.

Viceprimarul USR al Brașovului nu mai candidează la locale din motive de sănătate

Flavia Boghiu a mai precizat în postarea sa că, înainte de intrarea în campania electorală, a aflat că un dosar pe care l-a calificat ca fiind o „vânătoare politică” a fost trimis în judecată de DNA.

ADVERTISEMENT

„Cu câteva zile înainte de intrarea în campania electorală, am aflat (din presă, din păcate) că dosarul Muzeului Asociației Amural din grotele de după ziduri, dosar în care sunt inculpată, a fost trimis în judecată.

Având în vedere această nouă încadrare, vă anunț următoarele:

1. Sunt nevinovată. Oricât ar încerca să mintă, în fața procurorilor, PNL-iștii care au fost audiați, adevărul se va dovedi în instanță și voi fi achitată.

ADVERTISEMENT

2. Acest dosar face parte dintr-o vânătoare politică, plângerea penală fiind făcută de viceprimarul PNL Sebastian Rusu, alături de mafiotul imobiliar Garbis Vicențiu Kehayian, același care a declarat în presă că a pierdut 40 de milioane de euro pentru că nu i-am mai permis să distrugă dealurile din Schei cu mii de apartamente.

3. Aleg să nu mai candidez în aceste alegeri locale – decizie personală pe care am luat-o în baza situației medicale, având în vedere că sunt însărcinată și este o sarcină cu risc.

ADVERTISEMENT

4. Legat de funcția publică: în acest moment raporturile de muncă din Primăria Brașov sunt suspendate și nu mai exercit atribuții publice.

5. Pe această cale, vă mulțumesc pentru toate gândurile de bine, urările de sănătate și mesajele primite de la voi, care m-au copleșit.

ADVERTISEMENT

Atenția și energia mea se mută deocamdată pe sănătatea sarcinii – care include și sănătatea mea – și vă promit că voi reveni! Voi fi și vom fi bine!”, a scris Flavia Boghiu pe pagina sa de Facebook.

DNA a informat în luna februarie că viceprimarul Flavia Boghiu și șefa Serviciului Patrimoniu, Cristina Manolache, sunt urmărite penal pentru abuz în serviciu.

Acestea au fost acuzate că au permis ilegal și gratuit unei asociații să folosească imobilul „Catacombe Brașov” pentru evenimente, iar prejudiciul este de peste 300.000 de lei, adică aproximativ 60.000 de euro.

ADVERTISEMENT