Sport

Victor Angelescu, prima reacție după decesul lui Victor Socaciu: „Rapid va organiza ceva special în memoria lui!”. Exclusiv

Victor Angelescu, patronul Rapidului, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după decesul lui Victor Socaciu, interpretul de muzică folk, care a fost unul dintre compozitorii imnului Rapidului.
27.12.2021 | 18:54
Victor Angelescu prima reactie dupa decesul lui Victor Socaciu Rapid va organiza ceva special in memoria lui Exclusiv
Victor Angelescu, patronul Rapidului, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după decesul lui Victor Socaciu, interpretul de muzică folk, care a fost unul dintre compozitorii imnului Rapidului
ADVERTISEMENT

Victor Socaciu s-a stins din viață la vârsta de 68 de ani. Acesta se afla în spital de o lună de zile. Starea sa de sănătate începuse să se înrăutățească încă din luna septembrie.

Victor Angelescu, prima reacție după decesul lui Victor Socaciu

Patronul din Giulești s-a declarat șocat de dispariția lui Victor Socaciu și susține că jucătorii Rapidului vor fi prezenți la înmormântarea regretatului interpret de muzică folk.

ADVERTISEMENT

„Suntem întristați. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Cred că n-ar trebui să vorbesc prea mult, știm cu toții ce însemna el pentru Rapid și normal că am aflat cu stupoare ce s-a întâmplat.

Condoleanțe familiei! Nu știu ce probleme de sănătate avea, am aflat și eu din ziar. Sigur se va merge la înmormântare.

ADVERTISEMENT

Nu ne-am reunit, abia de mâine o să fim la birou. În mod sigur Rapid va organiza ceva special în memoria lui, cum am făcut și pentru ceilalți, când s-a întâmplat un eveniment similar.

Este prea din scurt. Mâine o să vorbim și o să vedem ce vom face”, a declarat Victor Angelescu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Victor Socaciu era un mare suporter al Rapidului, astfel că, în 1980, alături de Adrian Păunescu a compus imnul Rapidului, intitulat „Suntem peste tot acasă”. Despre acest imn, Victor Socaciu susținea că este „cel mai statornic și cel mai frumos cântec dedicat unei echipe”.

Cum a luat naștere imnul Rapidului

În vara lui 1980, Adrian Păunescu și fiul său au mers la stadionul din Giulești împreună cu Victor Socaciu și jurnaliștii Ovidiu Ioanițoaia, respectiv Victor Niță.

ADVERTISEMENT

Aceștia trebuiau să joace o miuță. Însă, la un moment dat, Adrian Păunescu l-a trimis pe Victor Socaciu să aducă chitara aflată în mașină. Ulterior, au început să compună un cântec dedicat Rapidului, care, mai târziu, a devenit imnul formației bucureștene.

„Am ajuns la stadionul Giulești. Nu era zi de meci, era o zi în care Flacăra juca fotbal la poarta dinspre tunel, dinspre Teatrul Giulești.

Ne încălzeam, urma să înceapă o miuță și tata, în timp ce dădeam în minge, i-a zis lui Victor Socaciu: «Victore, du-te și ia chitara de la mașină! E prea frumos momentul ca să nu scriem un cântec»”, a povestit Andrei Păunescu, fiul lui Adrian Păunescu, la Rapid TV.

ADVERTISEMENT