Fotbal intern

Victor Pițurcă, anti – FCSB înaintea “Eternului Derby”: “Echipa asta nu are nicio legătură cu Steaua. Vorbesc doar de echipe mari, cum e Dinamo”

05.10.2019 | 11:50
Victor Piturca anti  FCSB inaintea Eternului Derby Echipa asta nu are nicio legatura cu Steaua Vorbesc doar de echipe mari cum e Dinamo
ADVERTISEMENT

FCSB și Dinamo se întâlnesc sâmbătă de la ora 20:30, în primul episod al derby-ului fotbalului românesc din acest sezon. Unul dintre cei mai importanți atacanți din istoria Stelei, Victor Pițurcă, a ales tabăra CSA în conflictele apărute în ultimii ani pe seama palmaresului și a mărcii, și a surprins oferind declarații pozitive despre Dinamo, cea mai mare rivală din perioada în care era fotbalist activ.

“Iar mă întrebi de FCSB? Întreabă-mă de Dinamo, de echipe mari”

Victor Pițurcă a surprins în ultimii ani, când, după ce FCSB a pierdut marca “Steaua București”, nu s-a ferit să numească echipa lui Gigi Becali o formație mică, iar despre Dinamo a susținut că este una dintre marile cluburi ale României. Conflictele cu patronul FCSB și apropierea față de cei care au demarcat proiectul CSA Steaua, au dus la declarațiile lui Pițurcă.

ADVERTISEMENT

Iar mă întrebi de FCSB? Întreabă-mă, te rog eu frumos, de cluburi mari, de Steaua, de Dinamo. Vorbesc foarte serios, nu trebuie să se supere nimeni. Nu mă întrebaţi de această echipă pentru că nu vreau să-l deranjez pe patron, sau ce este el acolo. E rușinoasă pentru Dinamo situația (n.r. locul din clasament), pentru FCSB nu e rușinoasă, fiindcă FCSB nu e Steaua, nu are nicio legătură cu Steaua“, declara Victor Pițurcă.

FCSB și Dinamo se întâlnesc sâmbătă de la ora 20:30. Sursă Foto: Sportpictures
FCSB și Dinamo se întâlnesc sâmbătă de la ora 20:30. Sursă Foto: Sportpictures

Victor Pițurcă a fost aproape să ajungă la Dinamo

În urmă cu doi ani, Victor Pițurcă a fost ofertat de Ionuț Negoiță pentru preluarea băncii tehnice de la Dinamo. Actualul manager de la Universitatea Craiova a declinat propunerea, temându-se de o posibilă reacție ostilă a fanilor, dat fiind trecutul stelist.

ADVERTISEMENT

Oferta de la Dinamo a fost foarte serioasă, dar era imposibil să îi dau curs. Nu puteam eu să merg la Dinamo, cu câteva etape înainte de finalul turului şi pe urmă era greu să merg la Dinamo, să accept. Puteam să fiu înjurat de dinamoviști, fecesibiști, steliști“, recunoaștea Victor Pițurcă la Telekomsport.

Victor Pițurcă a fost antrenor la FCSB în două perioade. Sursă Foto: Sportpictures
Victor Pițurcă a fost antrenor la FCSB în două perioade. Sursă Foto: Sportpictures

Victor Pițurcă a antrenat și Steaua și FCSB

Victor Pițurcă a evoluat ca jucător 6 ani la Steaua, între 1982 și 1988, iar ca antrenor, a ocupat banca tehnică a formației “roș-albastre” atât înainte, cât și după venirea lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a revenit în această toamnă în fotbalul românesc, după o pauză de aproape cinci ani. Fostul selecționer a preluat Universitatea Craiova, iar primul meci pe banca formației din Bănie a fost chiar împotriva celor de la FCSB, dispută câștigată de “roș-albaștri” cu 1-0, după golul marcat de Juvhel Tsoumou în minutul 89.