Sport

Victor Pițurcă, detalii despre modul în care a preluat Gigi Becali Steaua: “Generalii nu au fost de acord”

Victor Pițurcă este unul dintre cei mai importanți terți în procesul dintre FCSB și Steaua. Fostul selecţioner a explicat cum a preluat Gigi Becali echipa.
27.10.2023 | 10:15
Victor Piturca detalii despre modul in care a preluat Gigi Becali Steaua Generalii nu au fost de acord
Victor Pițurcă, despre titlul câștigat cu Steaua în 2001. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Recent, Curtea de Apel București a dat o decizie în ceea ce privește palmaresul clubului istoric Steaua. Conform deciziei instanței, perioada 1998-2003 nu aparține nici Stelei, nici FCSB-ului.

Pițurcă, despre cum a preluat Gigi Becali echipa: “Generalii nu au fost de acord”

Victor Pițurcă crede că titlul câștigat de el, în 2001, ar trebui atribuit cuiva, considerând că situația actuală, în care nu este la nimeni, este urâtă.

ADVERTISEMENT

El crede că CSA Steaua greșește, deoarece îl lasă pe Talpan singur în instanță, deși ar trebui să fie case de avocatură care să lupte pentru palmaresul armatei.

Cine era președinte atunci la Steaua? Domnul Păunescu, parcă. Eu nu înțeleg de ce nu s-a pus problema aceasta. Cât mai repede ar trebui să se rezolve. Mi se pare foarte urât. E problemă pentru casele de avocatură.

ADVERTISEMENT

Din partea Stelei este domnul Talpan, care este jurist, nu neapărat avocat și s-a bătut de-a lungul timpului. Clubul Steaua avea nevoie de o casă de avocatură. Nu înțeleg de ce nu vrea să se facă lumină odată în tot ce a însemnat trecerea clubului Steaua la Gigi Becali.

Gigi Becali tot spune că au semnat nu știu câți generali. Sunt și eu curios dacă a semnat vreun general trecerea echipei de partea lui. Eu nu cred! Eu am participat la Adunarea Generală și generalii nu au fost de acord cu sugestia domnului Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

“Noi am fost tot timpul fideli Stelei Armatei, suntem și vom fi cu tot timpul”

El a făcut altă Adunare Generală, fără generali, cu alți oameni, care au semnat și a trecut echipa de partea lui. Iată că în timp s-a demonstrat că de fapt nu este Steaua. 

E păcat că nu se face odată lumină ca să știm despre ce e vorba… Titlul este, dar nu știu la ce echipă. Eu spun că la Steaua! Nu? Eram antrenorul Stelei atunci.

ADVERTISEMENT

Trebuie să se facă lumină. Eu sunt de partea Stelei. Nu e vorba de luptat. Noi am fost tot timpul fideli Stelei Armatei, suntem și vom fi cu tot timpul, dar văd că nu se face niciun efort din partea Ministerului ca această echipă să poată să promoveze, să ajungă acolo unde îi e locul.

“Eu aș vrea să merg la stadion, dar ce să văd? Meciuri amicale?”

Asta ne dezamăgește foarte tare. Dacă nu promovează, ce înseamnă? Uite, eu aș vrea să merg la stadion, dar ce să văd? Meciuri amicale? Pentru Steaua sunt meciuri amicale, luptă în teren să nu retrogradeze pentru că de promovat nu poate. 

Eu nu știu cum a reușit Daniel Oprița să fie doi ani la rând pe loc promovabil. Bravo lui! Uite că anul ăsta nu prea mai merge, nu mai e așa simplu, dar și așa nu contează. Sigur, rămâne numele Steaua, iar Steaua trebuie să câștige tot timpul”, a spus Victor Pițurcă, pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT