Sport

Victor Piţurcă l-a convins pe Gigi Becali că Andrei Istrate e „cel mai bun atacant din ţară!” Exclusiv

Andrei Istrate a început să strângă minute la FCSB, iar totul a pornit după ce Victor Piţurcă l-a convins pe Gigi Becali de calităţile tânărului atacant.
26.05.2021 | 23:14
Victor Piturca la convins pe Gigi Becali ca Andrei Istrate e cel mai bun atacant din tara Exclusiv
Victor Piţurcă l-a convins pe Gigi Becali că Andrei Istrate e "cel mai bun atacant din ţară"
ADVERTISEMENT

Finalul sezonului regulat i-a adus minute lui Andrei Istrate la FCSB, iar FANATIK a aflat că totul a pornit după ce Victor Piţurcă l-a convins pe Gigi Becali că tânărul atacant merită mai multe şanse. Din acel moment, fotbalistul de 19 ani a început să bifeze meciuri pentru vicecampioana României.

Cum l-a convins Victor Piţurcă pe Gigi Becali să-l folosească mai mult pe Andrei Istrate

Din informaţiile FANATIK, Andrei Istrate a început să prindă minute după ce Victor Piţurcă l-a lăudat, iar cuvintele au ajuns la urechile lui Gigi Becali. Cu lobby puternic din partea fostului selecţioner, atacantul de 19 ani a început să fie introdus mai des la FCSB.

ADVERTISEMENT

“E cel mai bun atacant din ţară. Are statură, putere, tot ce-i trebuie”, a fost descrierea făcută de Victor Piţurcă, mesaj care a ajuns şi la Gigi Becali. Se întâmpla în primăvara acestui an, după ce Ante Vukusic bifase primele meciuri la FCSB şi nu reuşise să se ridice la aşteptările conducătorilor roş-albaştrilor.

  • 28 de minute jucase Andrei Istrate pentru FCSB până în etapa a 27-a, toate în înfrângerea cu Poli Iaşi, scor 2-5, când a şi marcat
ADVERTISEMENT

Andrei Istrate l-a scos pe Ante Vukusic din schemă

FANATIK a anunţat în exclusivitate că meciul FCSB – Gaz Metan Mediaş 1-0 a fost cel în urma căruia i-a fost semnată sentinţa lui Ante Vukusic. Atacantul croat a dezamăgit crunt în cele 55 de minute jucate, iar după această partidă nu a mai bifat nicio secundă în tricoul roş-albastru.

După meciul cu Gaz Metan Mediaş, Andrei Istrate a început să fie o prezenţă constantă în lotul FCSB, în timp ce Ante Vukusic a dispărut. Atacantul de 19 ani a bifat 37 de minute în următoarea partidă din campionat, cu UTA Arad, ca mai apoi să primească tot mai multe şanse.

ADVERTISEMENT
  • 284 de minute a jucat Andrei Istrate pentru FCSB din etapa a 27-a şi până în prezent

L-au ajutat şi cuvintele lui Ilie Dumitrescu

Pe lângă sprijinul venit de la Victor Piţurcă, Andrei Istrate a fost ajutat şi de Ilie Dumitrescu. Imediat după meciul cu Gaz Metan Mediaş, fostul internaţional român, l-a criticat pe Ante Vukusic şi a avut cuvinte de laudă pentru atacantul de 19 ani.

“A fost o fază cu Vukusic, când putea să finalizeze, dar a preferat să joace simplu și să paseze. A fost adus ca număr 9, i s-au dat 60 de minute și ar trebui să-și intre în rol, să pună probleme și să facă diferența. Îmi aduc aminte de un jucător de la juniori, Istrate. A intrat și a dat un gol. După nu l-am mai văzut.

ADVERTISEMENT

Era un jucător masiv, puternic, care a marcat atunci la Iași cu capul, când i s-a dat șansa. Era atunci când FCSB avea probleme mari de lot. Toată lumea a primit o șansă. Poate câteva minute, 15-20, merită și el, dacă mai este la Academie. Are 18 sau 19 ani”, a spus Ilie Dumitrescu.

Gigi Becali l-a ajutat pe Victor Piţurcă în timpul pandemiei

În ultimii ani, relaţia dintre Gigi Becali şi Victor Piţurcă se stricase complet, cu atacuri personale din ambele părţi. Lucrurile au început să reintre în normal în mai 2020, când fostul selecţioner declara că nu mai este certat cu patronul FCSB.

Totul pare că a revenit la normal, iar Victor Piţurcă a povestit un episod în care a rămas surprins de Gigi Becali. Testat pozitiv cu coronavirus în toamna anului trecut, “Piţi” a primit ajutor de la omul cu care se războise.

“M-a surprins Gigi Becali, când a aflat că am COVID mi-a trimis medicamente, mi-a trimis asistenta acasă. Nu mă aşteptam. A făcut un gest foarte frumos. Dacă ar fi păţit la fel şi el, şi eu aș fi reacționat similar. La chestii de genul ăsta, lași totul deoparte”, spunea Victor Piţurcă.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT