Sport

Victor Pițurcă râde de calitatea transferurilor de milioane din SuperLiga: „Otele în Premier League, o glumă?“

Victor Pițurcă ia peste picior noutățile despre transferurile jucătorilor din SuperLiga în campionatele puternice vestice, spunând că jucătorii n-au calitatea promovată de patroni.
12.04.2024 | 19:38
Victor Piturca rade de calitatea transferurilor de milioane din SuperLiga Otele in Premier League o gluma
Victor Pițurcă râde de Rrahmani și Otele / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul selectioner a râs când a aflat despre zvonurile privind transferurile lui Otele sau Rrahmani. Victor Pițurcă a spus că fotbalul românesc nu oferă calitatea necesară pentru transferuri direct în Premier League sau alte campionate.

Rrahmani și Otele, un “fâs” pentru Victor Pițurcă

Fotbalul românesc se află într-o mediocritate absolută, care va avea tot o echipă în Champions League și peste două sezoane. Însă, zvonurile privind transferurile sunt mai curajoase ca niciodată.

ADVERTISEMENT

Anumiți fotbaliști din SuperLiga au fost legați de transferuri de zeci de milioane de lire sterline în Premier League. La auzul veștilor, Victor Pițurcă duce în derizoriu speranțele patronilor de a se îmbogăți din fotbaliști aduși din campionate slabe.

“Uitați-vă la Craiova lui Mititelu, la Rapid, care zic că au investit. Au investit, dar uitați-vă ce jucători au adus. Care sunt jucătorii ăia? Rrahmani nu e mare atacant. E atacant bun pentru campionatul României, dar nici măcar nu joacă titular în echipa națională (n.r. a statului Kosovo).

ADVERTISEMENT

E un jucător bun pentru campionatul României, are mai multe calități, viteză foarte bună și e marcator, dar îți mai trebuie și alte lucruri, e lipsit de forță și nu poate să joace la un nivel.

Se vorbește că pe Otele îl vrea o echipă din Premier League. E o glumă? Asta e o glumă? Hai să fim serioși! Otele e un jucător bun pentru campionatul României și se vede în jocul CFR-ul.“, a spus Pițurcă, conform Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a realizat o radiografie dură asupra fotbalului românesc

Fostul selectioner a vorbit și despre calitatea scăzută a loturilor formațiilor din SuperLiga, mulți supraevaluați, care nu aduc calitate. Victor Pițurcă a spus că selecțiile jucătorilor sunt greșite, iar focusul cluburilor din SuperLiga nu se îndreaptă unde trebuie. Antrenorul a vorbit și despre CFR Cluj, unde se va reîntoarce Dan Petrescu pentru al 4-lea mandat.

„La CFR, la fel, selecție proastă. Mulți jucători care sunt acum au fost aduși de Dan Petrescu, care înțeleg că vine înapoi. Selecția n-a fost foarte bună, jucătorii nu sunt foarte buni. O echipă bună trebuie să aibă o constanță. Faci 3-4 meciuri bune și unul mai prost, dar la noi e invers. Rapid bate pe FCSB și pe urmă pierde 3-4 meciuri și joacă și slab.

ADVERTISEMENT

Mă uităm la Bergodi, la meciul cu Farul. A fost supărat pe arbitru. El trebuia să fie supărat pe echipă. Ce era în echipă… mă uităm că Farul avea atât de multe culoare, spații de joc. Rapid parcă era echipa păcii. Uită-te la echipa ta, lasă arbitrul! N-a făcut arbitrul nimic. Uită-te cum a jucat echipa ta”, a spus Victor Pițurcă, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT