Sport

Victor Pițurcă vrea să preia Steaua: „Aduc oameni cu bani. Dar doriți lucrul ăsta?”

Victor Pițurcă a dezvăluit că vrea să preia Steaua împreună cu foștii săi colegi. Fostul selecționer vrea să-i aducă pe „militari” pe linia de plutire.
26.10.2023 | 12:25
Victor Piturca vrea sa preia Steaua Aduc oameni cu bani Dar doriti lucrul asta
Victor Pițurcă și-a expus intențiile de a prelua Steaua. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Victor Pițurcă a anunțat că vrea să preia Steaua, după ce clubul deținut de Ministerul Apărării a obținut o nouă victorie în instanță cu FCSB privind lupta pentru palmares. Legenda „militarilor” vrea să facă acest pas alături de foștii colegi care au rămas aproape de clubul din liga secundă.

Victor Pițurcă vrea să preia Steaua: „Aduc oameni cu bani. Dar doriți lucrul ăsta?”

CSA Steaua a primit o decizie favorabilă la Curtea de Apel București în urma procesului cu FCSB privind palmaresul. Totuși, Gigi Becali consideră că decizia este în favoarea FCSB și că „militarii” nu se mai pot asocia cu un privat pentru a putea obține dreptul de a promova în primul eșalon.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere sportiv, CSA Steaua se prezintă modest în prima parte a acestui sezon. „Militarii” ocupă locul 12 în clasamentul ligii secunde, cu 12 puncte după 10 etape. În acest context, Victor Pițurcă a afirmat că plănuiește să preia Steaua alături de foștii colegi din Ghencea.

Fostul selecționer are de gând să aducă oameni cu bani cu ajutorul cărora să poată dezvolta clubul. „În ultimul timp ne gândim să facem ceva pentru Steaua, acest nucleu de jucători care am rămas să putem să punem pe linia de plutire, să facem ca Steaua să revină la normal. Măcar să încercăm să vedem dacă își doresc. 

ADVERTISEMENT

Noi, generația care a câștigat Liga Campionilor, vrem să preluăm această echipă. Nu avem disponibilități financiare, dar aducem oameni cu bani. Dar doriți lucrul ăsta?”, a declarat Victor Pițurcă, potrivit sport.ro.

Reacția lui Victor Pițurcă după decizia din instanță între FCSB și CSA: „Gigi Becali nu a rămas cu Steaua”

Victor Pițurcă nu a fost surprins de decizia favorabilă pentru CSA Steaua în instanță. „Era previzibil, se știa care va fi decizia. Nu cred că își făcea nimeni iluzii că va fi altceva decât ce a fost dat, însă nu sunt mulțumit pentru că există o perioadă în care nu se știe de partea cui e palmaresul.

ADVERTISEMENT

Aici clubul Steaua trebuie să ia măsuri, să angajeze o firmă de avocatură. Chiar aș merge mai departe ca lumea să fie convinsă de adevăr și să vedem cum această echipă a fost trecută în dreptul lui Gigi Becali, cine a semnat… ca să știm de ce nu a rămas Gigi Becali cu Steaua București.

S-a întâmplat ceva atunci și ar trebui să știe lumea. Lumea în continuare e confuză, unii cred că adevărata Steaua e FCSB. S-a dovedit și oficial, legal, că Steaua e Steaua. Ar trebui să se facă lumină în acest caz”, a mai spus Pițurcă.

ADVERTISEMENT

Fost jucător al Stelei, Victor Pițurcă a antrenat la echipa din Ghencea în 1992 și în perioada 2000-2002. Totodată, „Piți” a fost antrenor în 2010 la FCSB, pe când formația lui Gigi Becali purta numele de Steaua.

ADVERTISEMENT