News

Victor Ponta, despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate: „Spitalele vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”

Declarații uluitoare ale fostului premier. „Pompierii sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc”
28.08.2023 | 12:21
Victor Ponta despre transferul victimelor de la Crevedia in strainatate Spitalele vor doar sa trimita facturi uriase catre statul roman
Victor Ponta, despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate. Foto: Facebook PRO România Ilfov
ADVERTISEMENT

Victor Ponta, fostul premier al României în perioada incendiului de la Colectiv, iar la ora actuală consilier onorific al prim-ministrului Marcel Ciolacu, face declarații uluitoare după dezastrul de la Crevedia.

Victor Ponta, despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate

Fostul premier a vorbit despre transferul victimelor în spitalele din străinătate, susținând că cei care sunt în stare gravă sunt lăsați „să moară aici”. Totodată, el spune că unitățile medicale din afara graniței „vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”.

ADVERTISEMENT

„Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român. Acesta este interesul lor.

Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion și i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate. Dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate”, a transmis Victor Ponta, în cadrul unei intervenții la România TV.

ADVERTISEMENT

„Pompierii sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc”

De altfel, Victor Ponta susține că România nu a învățat din greșeli și că pompierii care au ajuns în Crevedia „au fost lăsați” să își riște viața. „Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața.

Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim. Pompierii noștri sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc. La propriu.”, a adăugat fostul premier al României.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Victor Ponta a făcut referire și la tragedia de la Colectiv. El susține că după incendiul devastator, România a tratat 182 de arși, iar „acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate”.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a transmis că de la incendiul din Colectiv, de acum opt ani, soldat cu 64 de decese, procedurile sunt mult mai bune. Însă, Rafila spune că, în cazul unei catastrofe, numărul locurilor pentru marii arși nu sunt niciodată destule.

ADVERTISEMENT

În prezent, în România există 24 de paturi destinate acestor victime. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila susține că în următorii doi ani vor fi aproximativ 50 de paturi pentru marii arși.

 

ADVERTISEMENT
Tags: