News

Disperarea pompierilor surprinși în iadul din Crevedia: „Îmi venea să plâng, mă! Nu te găseam!”

Clipele dramatice prin care au trecut salvatorii. Mulți dintre ei au fugit spre foc, fără să le pese de pericol, dorind să își ajute colegii.
28.08.2023 | 09:46
Disperarea pompierilor surprinsi in iadul din Crevedia Imi venea sa plang ma Nu te gaseam
Disperarea pompierilor surprinși în iadul din Crevedia. Colaj Fanatik/ Foto: Captură Facebook/ Hepta
ADVERTISEMENT

Pompierii suprinși în iadul din Crevedia au trecut prin momente dramatice. Atât cei care au fost răniți în urma exploziei, cât și cei care s-au dus, fără să stea pe gânduri, să își salveze colegii, povestesc disperarea pe care au trăit-o în acele clipe.

Disperarea pompierilor surprinși în iadul din Crevedia: „Îmi venea să plâng, mă! Nu te găseam!”

Viața foarte multor persoane s-a schimbat dramatic în urma tragediei care a avut loc, în acest weekend, în județul Dâmbovița. Doi oameni care locuiau în apropierea stației de GPL, acolo unde s-au produs exploziile, au murit.

ADVERTISEMENT

Alți 56, dintre care 39 de pompieri, au fost răniți. Salvatorii au fost surprinși de deflagrațiile puternice, care i-au aruncat câțiva metri. Mulți dintre ei au fugit spre foc, fără să le pese de pericol, cu gândul că își vor ajuta colegii.

Disperarea pompierilor aflați la momentul respectiv în iadul din Crevedia este sfâșietoare: „Băi Cristi, băi! Îmi venea să plâng, mă! Cum adică, de ce? Păi nu te găseam!”, se aude un pompier, suprins în imaginile publicate de Observator News.

ADVERTISEMENT

Raed Arafat: „Faptul că transportăm pacienţi în alte ţări este un lucru care se face peste tot”

Mulți dintre aceștia au suferit arsuri grave, 12 urmând să fie transportați în afara țării. Până acum, doi au ajuns în Milano, doi la Bruxelles, iar șase în Austria, Germania și Norvegia, potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

„Am fost surprins de deflagraţia cea mare, dar sunt ok. Am simţit o arsură la nivelul membrelor, dar echipamentul m-a protejat suficient de bine.”, a transmis unul dintre pompierii răniți, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

La ora actuală, în România există doar 24 de locuri pentru marii arși, iar 10 sunt pentru copii. Astfel, deși au trecut 8 ani de la incendiul devastator din Colectiv, în urma căruia au fost uciși zeci de tineri, țara noastră încă trimite în afara graniței victimele acestor evenimente dramatice.

Pe de altă parte, șeful DSU susține că acest lucru se practică și în alte state. „Faptul că transportăm pacienţi în alte ţări este un lucru care se face peste tot, care se practică în afară.”, spune Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Amintim că mai multe cisterne cu GPL au explodat, în Crevedia, după ce o țigară ar fi fost aruncată în zonă, în timp ce angajații mutau combustibilul. După tragedie, a ieșit la iveală faptul că firma respectivă, care aparține fiului primarului din Caracal, nu avea autorizație încă din anul 2020.

ADVERTISEMENT