News

Victor Ponta își anunță candidatura pentru Președinția României în 2024. Liderul Pro România vrea să conducă țara

28.05.2020 | 22:33
ADVERTISEMENT

Fostul premier al României, Victor Ponta, a anunțat că va candida pentru funcția de Președinte al României în 2024. Ponta crede că de această dată are șanse reale de a învinge, după experiența eșuată din 2014, când a fost învins de Klaus Iohannis.

Victor Ponta vrea să devină președintele României în 2024

Victor Ponta era cotat drept favorit absolut în 2014, când era contracandidat al lui Klaus Iohannis, însă discursul agresiv al lui Ponta i-a determinat pe oameni să iasă masiv la vot și să îi ofere un vot de blam.

ADVERTISEMENT

La ultimele alegeri, când Viorica Dăncilă a pierdut în fața lui Klaus Iohannis, Victor Ponta nu a dorit să candideze, preferând să-l susțină pe actorul Mircea Diaconu.

Ponta a făcut declarații asemănătoare la Digi 24, anul trecut, când a recunoscut că vrea să candideze în 2024 pentru cea mai înaltă funcție din stat.

ADVERTISEMENT

„Mă pregătesc de prezidențiale învățând din ceea ce am greșit în 2014, făcând lucrurile mai bine și fiind de partea bună a lucrurilor.

Nu m-am pregătit așa cum aș vrea eu să mă pregătesc pentru un examen atât de important, în 2019. M-am grăbit o dată, în 2014, sunt în perioada de schimbare, evaluare și interiorizare a acelei experiențe”, a explicat Ponta.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta promite că nu va repeta greșelile din 2014

Victor Ponta și-a dat seama de ce a pierdut în 2014 și promite că nu va repeta greșelile. „Înfrângerea e a mea, dar greșelile pe care le-am făcut, faptul că m-am înconjurat de baroni, de oameni detestați, care reprezentau un lucru pe care eu nu-l reprezentam evident că m-a costat.

Faptul că i-am ascultat când mi-au spus că avem destule secții de vot în străinăte, faptul că mi-au zis: ce bine a ieșit manifestarea de pe stadion! E greșeala mea, e lipsa mea de experiență”, a completat liderul Pro România.

ADVERTISEMENT

Victor Ponta era favorit clar la pariuri înainte de „meciul” cu Klaus Iohannis, însă cifrele au fost date peste cap de oamenii care au ieșit masiv la vot, nemulțumiți de discursul agresiv al lui Ponta din acel moment.

ADVERTISEMENT
Tags: