Life

Victorie în instanță pentru Mălin Bot. Câți bani trebuie să primească de la avocatul Adrian Cuculis

Mălin Bot a câștigat procesul împotriva lui Adrian Cuculis. Avocatul este acum obligat să plătească daune morale jurnalistului.
14.02.2024 | 16:10
Victorie in instanta pentru Malin Bot Cati bani trebuie sa primeasca de la avocatul Adrian Cuculis
Mălin Bot a câștigat procesul împotriva lui Adrian Cuculis. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Avocatul Adrian Cuculis este una dintre prezențele fidele la posturile de televiziune de la noi din țară. În urmă cu ceva timp, acesta a făcut o serie de afirmații la adresa lui Mălin Bot. Jurnalistul nu s-a dat bătut, așa că l-a dat în judecată pe Cuculis.

Adrian Cuculis și casa sa de avocatură sunt buni de plată

Adrian Cuculis este unul dintre cei mai expuși avocați de la noi din țară. Acesta apare destul de des în diverse emisiuni pentru a-și prezenta punctul de vedere, bazat pe anumite aspecte legale.

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva timp, avocatul Cuculis a făcut o serie de afirmații la adresa lui Mălin Bot, un cunoscut jurnalist. La vremea aceea, avocatul îl acuza pe jurnalistul Bot că ar fi fost plătit de ”propaganda celor de la USR”.

Replicile lui Adrian Cuculis nu i-au picat deloc bine jurnalistului care și-a căutat dreptatea în instanță. Acesta l-a dat în judecată pe Cuculis, iar Curtea de Apel Timișoara a pronunțat decizia în favoarea jurnalistului.

ADVERTISEMENT

Mălin Bot a triumfat în fața lui Adrian Cuculis, iar asta îl face pe avocat bun de plată. Adrian Cuculis trebuie să plătească daune morale jurnalistului, dar asta nu este tot.

De la ce a pornit scandalul dintre Mălin Bot și avocat

Adrian Cuculis și casa sa de avocatură sunt obligați să plătească 5.000 de lei daune morale. La asta se mai adaugă o altă ”pedeapsă”. Avocatul este obligat să posteze decizia Curții de Apel Timișoara pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT

Pentru ca decizia să fie mereu vizibilă și să ajungă la toți cei care îl urmăresc, Adrian Cuculis mai este obligat să țină această postare ”pin to top”, timp de 15 zile.

Avocatul s-a conformat, iar pe paginile sale de Facebook a fost postată decizia Curții de Apel Timișoara. Însă, în niciuna dintre postări nu apare menționat numele lui Mălin Bot.

ADVERTISEMENT

Daunele morale pe care trebuie să le plătească avocatul Cuculis sunt mult mai mici decât solicitate, inițial, de Mălin Bot. Jurnalistul a cerut 50.000 de euro, însă, instanța a ajuns la concluzia că o astfel de sumă este exagerată și că nu are niciun temei.

Deși poate părea o glumă, scandalul dintre Mălin Bot și Adrian Cuculis a pornit de la un șobolan. În urmă cu ceva timp, avocatul a povestit fanilor de pe social media cum mașina lui a fost stricată de către un șobolan. Acesta a dat vina pe Primăria Capitalei și pe Primăria Sectorului 1, iar din acel moment, a intrat în vizorul jurnalistului Mălin Bot.

Au urmat mai multe critici la adresa avocatului aduse de către jurnalist, iar de aici, a mai fost un singur pas până la scandal. În momentul în care Adrian Cuculis a susținut că Bot ”obține bani de la propaganda USR”, jurnalistul nu a mai stat pe gânduri și l-a acționat în instanță.

ADVERTISEMENT
Tags: