News

Dosarul Ferma Dacilor. Foștii șefi ISU Prahova, clienții lui Cornel Dinicu. Avocat Cuculis: ”Probabil, de asta l-au lăsat să funcționeze”

Bombă în dosarul Ferma Dacilor. Șefii ISU Prahova, care au permis funcționarea pensiunii ani de-a rândul, erau clienții lui Cornel Dinicu.
03.02.2024 | 16:18
Dosarul Ferma Dacilor Fostii sefi ISU Prahova clientii lui Cornel Dinicu Avocat Cuculis Probabil de asta lau lasat sa functioneze
Cornel Dinicu, printre ruinele pensiunii Ferma Dacilor / Foto: George Călin / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Apar tot mai multe dovezi a legăturilor pe care foștii șefi ai ISU Prahova cu patronul pensiunii Ferma Dacilor. Potrivit unor informații neoficiale, aceștia erau în relații bune cu Dinicu și chiar organizau chefuri la pensiunea acestuia. În paralel, ei tolerau ca locația să funcționeze fără autorizații.

ONG-ul înființat de șefii ISU Prahova, facturați de Claudiu Dinicu

O dovadă în acest sens este o factură emisă de societatea Ferma Dacilor Production SRL, în valoare de 2.500 de lei pe numele Asociației Salvatorii Prahoveani.

ADVERTISEMENT

Asociația are sediul în Ploiești, pe Strada Rudului, nr 96, chiar în sediul ISU Prahova. În 2016, Adevărul a dezvăluit că vicepreședinte al asociației era Mihai Drăgan, unul dintre șefii ISU Prahova, bănuit că a tolerat neregulile de la Ferma Dacilor.

factura ISU Ferma Dacilor
Asociația înființată de șefii ISU Prahova cumpărau servicii de masă de la Cornel Dinicu

De altfel, Mihai Drăgan și Elisei Dumitru, vizat într-un dosar DNA referitor la Ferma Dacilor, s-au pensionat medical la scurtă vreme după incendiul de pe 26 decembrie 2023.

ADVERTISEMENT

Avocat Cuculis: ”ISU Prahova avea frecvente mese la Ferma Dacilor”

”Bomba momentului în cazul Ferma Dacilor. Persoana care susține că “mai avea puțin și-l autoriza” pe Dinicu să obțină autorizația de securitate la incendiu, arată faptul că ISU avea frecvente mese la Ferma Dacilor.

Insăși ONG-ul ISU Prahova, cumpăra servicii de mese festive de la acesta, fapt ce arată, după părerea mea, că de asta a și fost lăsat să funcționeze.

ADVERTISEMENT

Aceeași sursă precizează și faptul că Dinicu, conform legislației, nu ar avea nevoie de autorizatie ISU și arată către DSU cu degetul, spunând ca aceștia nu cunosc legea”, a explicat avocatul Adrian Cuculis.

DNA redeschide dosarul Ferma Dacilor – ISU Prahova

Se pare că data la care a fost emisă factură coincide cu cea la care ISU Prahova a organizat un control la Ferma Dacilor.

ADVERTISEMENT

DNA a anunțat că va redeschide dosarul Ferma Dacilor, clasat în martie 2023 din lipsă de probe. Procurorii vor să afle cum a fost posibil ca pensiunea să funcționeze mai bine de un deceniu fără autorizații.

Vizați de acest dosar sunt Dumitru Elisei, fost prim-adjunct al șefului ISU Prahova și Cristina Chelba, fost inspector de prevenire.

ADVERTISEMENT
Tags: