Sport

Victoriile cu Steaua și Dinamo, decisive pentru Rapid în anul titlului din 1999. Dezvăluiri din vestiar

Victoriile cu Steaua și Dinamo au fost decisive pentru Rapid în lupta la titlu din sezonul 1998-1999. Atunci, giuleștenii au câștigat campionatul pentru a doua oară în istorie.
09.03.2024 | 17:59
Victoriile cu Steaua si Dinamo decisive pentru Rapid in anul titlului din 1999 Dezvaluiri din vestiar
Victoriile cu Steaua și Dinamo, decisive pentru Rapid în anul titlului din 1999. Dezvăluiri din vestiar. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

În cei aproape 101 ani de istorie, Rapid a câștigat doar trei titluri de campioană. Cel de-al doilea a fost unul de poveste, mai ales că venea după o pauză de 32 de ani. La „Suflet de Rapidist”, Ștefan Nanu a povestit cât de mult au cântărit victoriile cu Steaua și cu Dinamo.

Victoriile cu Steaua și Dinamo, decisive pentru Rapid în anul titlului din 1999. Cum s-a trăit în Giulești

Cu Mircea Lucescu la timonă, Rapid a câștigat la pas titlul de campioană în 1999. A terminat Divizia A pe primul loc, cu 89 de puncte, șapte mai multe decât Dinamo. În acel sezon, Rapid a pierdut un singur meci, cu Dinamo, acasă, scor 1-4, iar în rest a obținut 25 de victorii și 5 rezultate de egalitate.

ADVERTISEMENT

(n.r. – Cum e să bați pe Steaua cu 3-0 și apoi să bați și la Dinamo cu 1-0?) Atunci am luat campionatul. Frumos. Orice victorie te face să te simți fotbalist.

Din punctul meu de vedere am bătut la Dinamo, 1-0, atunci ne-am dus către campionat. Pancu cred că a dat gol. Lui Fouhami. Mi-aduc aminte în vestiar, bucurie mare cu Mircea Lucescu. Am mers la Pro Rapid ca după fiecare meci să servim masa.

ADVERTISEMENT

Îți dai seama. În primul an câștigi Cupa României, pierzi campionatul la mustață, în al doilea an își propui campionatul și ești 90% campion, iar acea victorie te apropie atat de tare de titlu, îți dă sentimentul ăla de a merge pe stradă cu pieptul în față. Oamenii să te oprească, să te pupe. Te simți fotbalist.

Atunci se pune preț altfel pe imaginea jucătorilor. Atunci, noi eram jucători modești, aveam niște obiective și le îndeplineam. Acum sunt mult mai multe posturi de TV, se promozează mult mai mult, pe social media, Instagram, bani mai mulți”, a declarat Ștefan Nanu, în exclusivitate la „Suflet de Rapidist”, emisiune care se vede în fiecare zi de marți, de la 13:30, LIVE, pe FANATIK.RO.

ADVERTISEMENT

Vine titlul cu numărul 4 în Giulești?

Ștefan Nanu e convins că Rapid poate da lovitura și în acest sezon, la fel cum s-a întâmplat în 1999. În vară se împlinesc 21 de ani de când giuleștenii au ieșit ultima dată campioni.

„Să dea Dumnezeu să avem același parcurs până la final. Mi-aduc aminte de Mircea Lucescu, care spunea că rezultatul e cel mai important. Cine vrea spectacol să meargă la teatru. Cu ce te încălzea dacă aveai 6 bare și 7 ocazii și pierdeai 1-2? Statistica care contează la final este rezultatul.

ADVERTISEMENT

E o echipă frumoasă, dar care nu e omogenă. Sunt foarte mulți jucători noi, care trebuie omogenizați, dar ce e important e că am început bine, suntem în grafic, campionatul se joacă când se înjumătățesc punctele”, a mai spus fostul fundaș la „Suflet de Rapidist”.

Rapid, VICTORII DE POVESTE cu Steaua si Dinamo in ANUL TITLULUI din 1999

ADVERTISEMENT