News

Video. Accident cumplit în Constanța: mașină strivită de tren, șoferul a scăpat ca prin minune

Un accident feroviar extrem de grav a avut loc în Constanța, acolo unde o mașină a fost strivită de un tren, pe un pod feroviar.
16.11.2023 | 10:29
Video Accident cumplit in Constanta masina strivita de tren soferul a scapat ca prin minune
Mașină strivită de tren pe un pod de cale ferată, în Constanța. Șoferul a scăpat miraculos. Sursa foto: radioconstanta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un accident cumplit a avut loc joi dimineața în județul Constanța. O mașină a fost pur și simplu strivită de un tren, pe un pod de cale ferată. Din fericire, șoferul a scăpat ca prin minune.

Mașină strivită de tren pe un pod de cale ferată, în Constanța. Șoferul a scăpat miraculos

Din datele oferite de ISU Dobrogea reiese că un autoturism a fost lovit de tren între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu. Ulterior, din imaginile apărute în presa locală, rezultă că vehiculul a fost târât zeci de metri de o garnitură de tren.

ADVERTISEMENT

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a oferit detalii despre acest grav accident. Astfel, pe secția de cale ferată 291, la kilometrul feroviar 21+900 de metri, între localitățile Nazarcea și Năvodari, un tren de marfă a acroșat un autoturism. Traficul feroviar a fost oprit pentru efectuarea cercetării la fața locului.

La volanul mașinii se afla un bărbat de 34 de ani. Ziua de Constanța notează că acesta este cadru militar la o unitate militară din apropierea locului în care a avut loc accidentul.

ADVERTISEMENT

Din fericire, în ciuda coliziunii violente, tânărul a scăpat cu viață. Acesta a fost scos de salvatori dintre fiarele mașinii. Era conștient și cooperant. Conform procedurilor, a fost testat cu aparatul etilotest. Testarea a stabilit că nu a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

Intervenție dificilă a echipajelor ISU

Echipajele ISU au avut de înfruntat o situație extrem de complicată. S-a lucrat la o înălțime de 9 metri, într-un spațiu limită, fără loc suficient de manevre, spun salvatorii. S-a intervenit cu o auto-platformă și autoscară.

ADVERTISEMENT

”În această dimineață, pompierii militari constănțeni au fost anunțați prin apel la numărul unic de urgență 112, de producerea unui accident rutier pe DN2A intersecție cu DJ228.

Sosiți la locul intervenției, colegii au constatat că este vorba despre un accident produs între un autoturism și un tren. Șoferul din autoturism era încarcerat, fiind conștient, cooperant. Colegii au început să lucreze pentru extragerea acestuia, intervenția fiind una dificilă din cauza faptului că accesul la persoana încarcerată a fost posibil doar cu ajutorul autoscării, pentru calarea acesteia fiind nevoie de blocarea circulației pe o bandă de mers. S-a lucrat la o înălțime de 9 metri, într-un spațiu limit, fără loc sufficient de manevre, fiind astfel îngreunată operațiunea de salvare.

ADVERTISEMENT

Din fericire, victima a fost extrasă în siguranță, conștientă. Cooperantă și transportată la Spitalul Județean Constanța. Conductorul trenului de marfă a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD în urma unui atac de panică, însă a refuzat transportul la spital. Pompierii militari au asigurat și măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor”, conform ISU.

ADVERTISEMENT