News

Video. Accident feroviar într-o gară din Bistrița-Năsăud: impact între o locomotivă și un tren de călători

Un accident feroviar care se putea solda cu o tragedie a avut loc marți, în Bistrița-Năsăud. O locomotivă și un tren de călători au intrat în coliziune.
31.10.2023 | 15:26
Video Accident feroviar intro gara din BistritaNasaud impact intre o locomotiva si un tren de calatori
Accident feroviar în județul Bistrița-Năsăud. O locomotivă a lovit un tren de călători. Sursa foto (ilustrativ): infobistrita.ro
ADVERTISEMENT

Un grav accident feroviar a avut loc într-o gară din Bistrița-Năsăud, acolo unde o locomotivă și un tren de călători au intrat în coliziune. În urma evenimentului, o femeie a ajuns la spital.

Accident feroviar în județul Bistrița-Năsăud. O locomotivă a lovit un tren de călători

Evenimentul de pe calea ferată din nordul țării a fost consemnat în gara Ilva Mică. Accidentul s-a produs la manevra de rebrusare a unui tren CFR Călători, pe ruta Suceava- Ilva Mică.

ADVERTISEMENT

Din cauze încă necunoscute, o locomotivă a lovit vagoanele care staționau. În urma incidentului, o angajată CFR care se afla într-unul dintre vagoane a fost rănită, fiind transportată la spital. Ea era conductor de tren. Din fericire, rănile sale nu sunt grave.

În urma acestei tamponări, reprezentanții gării din Ardeal au transmis că sunt înregistrate pagube materiale, însă circulația nu a fost afectată. A venit și o reacție din partea Directorului Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER).

ADVERTISEMENT

Acesta a confirmat producerea accidentului feroviar la Gara Ilva Mică și a adăugat că o comisie de anchetă va investiga producerea evenimentului. ”A avut loc o tamponare la manevră. 

În consecință, cei de la CNCF CFR SA și SNTFC CFR Călători SA vor trebui să facă o comisie care să investigheze accidentul. Din informațiile pe care le am până în momentul de față, conductoarea de tren a plecat pe picioarele ei la ambulanță. Trebuie văzut care sunt pagubele produse”, a spus șeful AGIFER.

ADVERTISEMENT

Incidentul din Bistrița-Năsăud, investigat de o comisie de anchetă

La scurt timp după acest accident, o reacție a venit și de la CFR Călători. Compania de transport public a confirmat incidentul, dar nu a oferit niciun alt detaliu despre eveniment.

”Astăzi, 31 octombrie 2023, în stația Ilva Mică, la rebrusarea locomotivei garniturii trenului R 5701 pentru formarea trenului Regio 5704, s-a produs tamponarea garniturii. În urma impactului, conductoarea trenului care se afla în garnitură s-a accidentat, fiind apelat serviciul 112.

ADVERTISEMENT

Facem mențiunea că în trenul R 5701 Suceava – Ilva Mică nu se aflau călători. Trenul Regio 5704 are plecarea din stația Ilva Mică conform graficului de circulație, la ora 13:00”, a anunțat CFR.

ADVERTISEMENT
Tags: