News

Video. Adolescentă din California, împușcată mortal de polițiștii care ar fi trebuit să o salveze. Fata era răpită

O adolescentă din California a fost împușcată mortal de polițiști. Fata de 15 ani era răpită de tatăl ei, iar agenții voiau să o salveze.
03.04.2024 | 15:30
Video Adolescenta din California impuscata mortal de politistii care ar fi trebuit sa o salveze Fata era rapita
Adolescentă din California, împușcată mortal de polițiști. colaj Fanatik/ Foto News.ro
ADVERTISEMENT

O adolescentă din California a fost împușcată mortal de polițiștii care ar fi trebuit să o salveze. Cazul șocant iese la iveală la aproape doi ani de la tragedie, imagini video fiind făcute publice recent.

Adolescentă din California, împușcată mortal de polițiști

Totul s-a întâmplat în septembrie 2022, atunci când Savannah Graziano, în vârstă de 15 ani, a fost ucisă de mai mulți agenți ai şerifului cimitatului San Bernardino, la est de Los Angeles, potrivit AFP, citată de news.ro.

ADVERTISEMENT

Agenții interveneau să o salveze, după ce a fost răpită de tatăl ei, Anthony Graziano, care îi omorâse mama cu o zi înainte. Forțe impresionante s-au mobilizat pentru prinderea făptașului și salvarea fetei.

Însă, intervenția polițiștilor a avut o întorsătură dramatică. Tatăl fetei a fost urmărit de oamenii legii, în timp ce se afla într-o camionetă. Pe scaunul pasagerului era Savannah. La acțiune a participat și un elicopter.

ADVERTISEMENT

De altfel, imaginile au fost filmate chiar din aparatul de zbor. Bărbatul urmărit de forțele de ordine a tras mai multe focuri de armă, în timp ce era pe o autostradă. La un moment dat, mașina acestuia a intrat pe contrasens și s-a oprit în tufișuri.

O anchetă este în curs de desfășurare

În imagini se poate observa cum Savannah, fata de 15 ani, iese din mașină și merge către un polițist. Acesta o îndeamnă să vină către el. „Vino aici! Vino către mine! Vino, vino, vino (…), mergi, mergi, mergi, mergi”, se aude pe înregistrare.

ADVERTISEMENT

În același timp, un mesaj radio din elicopter informează agenții aflați la sol că adolescenta a ieșit din camion. Savannah stă ghemuită preț de câteva secunde, dar la un moment dat se ridică și merge, pentru a ajunge mai repede la polițiști.

Însă, focurile de armă, trase în continuare de agenți, o ucid pe fată. „Opriţi! Nu mai trageţi. El e în maşină”, spune polițistul care o chemase pe adolescenta de 15 ani. A fost transportată la spital, însă ulterior a murit din cauza rănilor.

ADVERTISEMENT

Tatăl ei a fost ucis pe loc. Polițiștii au descoperit arme, sute de cartușe și veste antiglonț în mașina lui. O anchetă a fost deschisă, fiind în curs de desfășurare. Acest caz iese la iveală după ce un băiat de 15 ani, autist, a fost ucis acum câteva săptămâni tot prin împușcare de polițiști, în timpul unei crize.

Astfel de intervenții în care sunt implicați agenți din SUA sunt destul de frecvente. În ultimele 12 luni, peste 1.100 de oameni au fost împușcați mortal de forțele de ordine, conform unui bilanț realizat de publicația The Washington Post (WP). Însă, nu există un bilanț oficial, deoarece poliția nu este obligată să informeze Guvernul federal cu privire la aceste incidente.

 

ADVERTISEMENT
Tags: