News

Video. Denis, ultimul interviu şi ultimul gol marcat, înainte de tragedie. Tânărul visa să devină fotbalist profesionist

Denis Porumb a murit tragic, la doar 17 ani, la doar câteva săptămâni după ce devenise campion jueţean la U19 şi visa la o carieră strălucită de sportiv.
18.06.2023 | 16:54
Video Denis ultimul interviu si ultimul gol marcat inainte de tragedie Tanarul visa sa devina fotbalist profesionist
Ultimul interviu acordat de Denis Porumb
ADVERTISEMENT

Vestea morţii lui Denis Porumb a cutremurat nu doar comunitatea locală din Buzău, ci a făcut repede înconjurul ţării, multă lume întrebându-se cum a fost posibil ca tânărul de 17 ani sa-şi piardă viaţa după ce s-a rănit încercând să sară gardul.

Denis Porumb devenise campion judeţean cu Voinţa Chichirleanca, acum trei săptămâni

Multe întrebări rămân fără răspuns după moartea lui Denis. Dacă terenul de fotbal din apropiere le era sau nu accesibil tinerilor sau de ce primăria nu a luat decizia schimbării gardului de sârmă, un adevărat pericol public după cum s-a dovedit.

ADVERTISEMENT

Denis Porumb tocmai încheiase clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Buzău, iar în urmă cu doar trei săptămâni devenea campion judeţean la fotbal, categoria Unde 19, cu echipa din localitatea natală, Voinţa Cochirleanca.

Denis Porumb, ultimul interviu şi ultimul gol:

“Născut la 15 noiembrie 2005, Denis a fost un exemplu pentru mulţi tineri din comunitatea sa. Era recunoscut pentru abilităţile sale fotbalistice remarcabile, dar şi pentru determinarea şi dedicarea cu care îşi urmărea visul de a ajunge un jucător de fotbal profesionist.

ADVERTISEMENT

Efortul său susţinut şi pasiunea arzătoare au fost mereu evidente în modul în care îşi desfăşura antrenamentele şi în modul în care se implica în meciurile echipei sale”, spune antrenorul său de la Voinţa Cochirleanca U19, Adrian Horhocea.

Denis Porumb era o speranţă a fotbalului buzoian, dar şi un elev foarte bun la învăţătură, media cu care a încheiat clasa a XI-a fiind 9.40. “Era un exemplu pentru copiii din sat. Un băiat cum rar găsești, talentat și bun la suflet”,  spune despre el Marius Putinică, consilier local din Cochirleanca.

ADVERTISEMENT

Tragedia s-a petrecut vineri seara, în timpul unui banal joc cu mingea, după ce unul dintre prietenii lui Denis a trimis balonul în curtea şcolii. denis a mers să-l aducă, dar când să escaladeze gardul pisiorul i-a alunecat prin ochiurile plasei, iar o tijă metalică i-a secţionat artera femurală.

Intervenţia imediată a unei asistente UPU care locuieşte în zonă a făcut ca Denis să nu moară pe loc, dar băiatul a pierdut mult sânge, aproximativ patru litri.

ADVERTISEMENT

În încercarea de a-l salva, medicii de la Spitalul Floreasca i-au amputat piciorul. Din păcate, câteva ore mai târziu, sâmbătă seara, organismul lui Denis Porumb a cedat, iar tânărul de 17 ani a murit.

ADVERTISEMENT