News

Video. Doi “Putini” la conferinţa anuală de la Moscova. Preşedintele Rusiei a vorbit cu “dublura” sa generată de inteligenţa artificială

În timpul "liniei directe" de joi, Vladmir Putin a trebuit să răspundă la întrebări puse de o dublură a sa generată de AI.
14.12.2023 | 18:38
Video Doi Putini la conferinta anuala de la Moscova Presedintele Rusiei a vorbit cu dublura sa generata de inteligenta artificiala
Vladimir Putin, faţă în faţă cu "dublura" sa generată de AI
ADVERTISEMENT

Președintele rus Vladimir Putin a vorbit cu “dublura” sa în timpul conferinței sale anuale pe care a ţinut-o joi, la Moscova. În timpul evenimentului a fost difuzat un videoclip în care un Vladimir Putin generat de inteligență artificială i-a pus o întrebare adevăratului Putin.

“Prevenirea progresului inteligenţei artificiale este imposibilă”

“Dublura” s-a recomandat drept un student la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, iar prima sa întrebare a stârnit hohote de râs în public. “Vladimir Vladimirovici, doresc să vă întreb dacă este adevărat că aveţi o mulţime de dubluri?”.

ADVERTISEMENT

Adevăratul Putin i-a răspuns astfel: “Văd că păreţi să arătaţi ca mine şi aveţi vocea mea. Dar m-am gândit la asta şi am decis că singura persoană care trebuie să arate ca mine şi să vorbească cu vocea mea sunt eu”.

Preşedintele a adăugat că aceasta, referindu-se la replica sa artificială, este prima sa “dublură”. “Dacă ar trebui să ne fie frică de inteligența artificială sau nu? Prevenirea progresului inteligenței artificiale este imposibilă.

ADVERTISEMENT

Dacă nu o putem preveni, ar trebui să conducem și să gestionăm procesul. Cu toate acestea, nimeni nu știe unde vom ajunge”, a răspuns Putin, chestionat în legătură cu acest subiect sensibil.

În timpul celor aproape patru ore petrecute pentru a răspunde întrebărilor jurnaliştilor şi cetăţenilor, Vladimir Putin a fost chestionat şi despre o „nouă ordine mondială, bazată pe reguli”, sub conducerea Rusiei. “Nu există astfel de reguli, se schimbă de la o zi la alta”, a fost răspunsul liderului de la Kremlin. El adaugă că președinția rusă a următorului summit BRICS se va concentra pe o „ordine mondială justă”.

ADVERTISEMENT

“Mulți oameni din Occident cred că Rusia face totul corect. Avem un număr mare de susținători pentru protejarea valorilor noastre tradiționale”, a mai spus Vladimir Putin.

În alt context, el s-a referit şi la noul preşedinte al Argentinei, Javier Milei, spunând că înțelege raționamentul din spatele apelului acestuia de a adopta dolarul american ca monedă națională a țării sale, dar avertizează că asta ar duce la probleme sociale și economice grave. “Este o pierdere semnificativă a suveranității”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Întrebat de un reporter de război din presa de stat pro-regim despre aprovizionarea „insuficientă” a soldaților ruși din prima linie, Putin a răspuns: “Nu puteți spune că situația nu se îmbunătățește”. Preşedintele Rusiei este de acord că există deficite de aprovizionare de-a lungul liniei frontului, lungă de 2.000 de kilometri, dar îi laudă atât pe oficiali, cât și pe voluntari pentru că au procurat echipamentul militar necesar.

ADVERTISEMENT