News

Video exclusiv. Imagini dramatice la morga Spitalului Judeţean Galați. Zeci de oameni stau la coadă pentru a-și lua acasă rudele moarte de Covid-19

Noi imagini tulburătoare vin de la morga spitalului din Galați, unde oamenii stau la coadă pentru a-i lua acasă pe cei decedați de Covid-19.
20.10.2021 | 18:12
Video exclusiv Imagini dramatice la morga Spitalului Judetean Galati Zeci de oameni stau la coada pentru asi lua acasa rudele moarte de Covid19
ADVERTISEMENT

România se confruntă cu cea mai agresivă perioadă a pandemiei de Covid-19, de la debutul acesteia, din primăvara anului trecut.

Țara noastră se află într-un moment cât se poate de dificil, în care spitalele au ajuns deja la limită, paturi de Terapie Intensivă pentru pacienții Covid-19 în stare gravă nu mai sunt, iar campania de vaccinare nu prea avansează.

ADVERTISEMENT

Având în vedere acest context, era de la sine înțeles că nu va dura prea mult până când vor începe să apară imagini ale dezastrului sanitar în care se află țara.

Cel mai recent episod de acest fel vine de la morga Spitalului Județean din Galați.

Zeci de oameni așteaptă să-și ia acasă rudele decedate de Covid-19

În imaginile de mai jos, dar și în videoclipul atașat, se văd cozi de oameni și de mașini care așteaptă în curtea morgii.

ADVERTISEMENT

La fel ca alte spitale Covid din țară, unitatea este copleșită de numărul mare de cazuri care au nevoie de tratament. Aceeași situație se întâmplă și în cazul pacienților decedați, care au ajuns să fie prea mulți pentru capacitățile de păstrare ale morgii.

Oamenii stau la coadă pentru a-și lua acasă rudele moarte de Covid-19.
Oamenii stau la coadă pentru a-și lua acasă rudele moarte de Covid-19.

Oamenii au ajuns acum să stea la coadă pentru a-și prelua rudele care au pierdut lupta cu boala. Fie că e vorba de fii, fiice, părinți sau nepoți, fiecare persoană din imagini se confruntă acum cu drama pierderii premature a unei persoane dragi din familie.

ADVERTISEMENT

Medicii continuă să avertizeze populația cu privire la severitatea celui de-al patrulea val pandemic, cauzat de mutația Delta a virusului.

Aceștia semnalează faptul că din ce în ce mai mulți oameni ajung la spital direct pe un pat de Terapie Intensivă și nu în secții normale de Covid, așa cum se întâmpla anterior, când agresivitatea virusului nu era atât de ridicată.

ADVERTISEMENT

Rata mortalității a crescut și ea semnificativ în acest val, iar odată cu ultimele cifre raportate de autorități, statisticile negre indică faptul că unul din doi morți de Covid din Europa este acum din România. Populația nevaccinată, cea mai vulnerabilă în fața tulpinii Delta, este și cea mai lovită.

Oamenii stau la coadă pentru a-și lua acasă rudele moarte de Covid-19.
Oamenii stau la coadă pentru a-și lua acasă rudele moarte de Covid-19.

”Conform unor simulări făcute de experți, mortalitatea variantei Delta în rândul populației care are o rată de vaccinare de sub 30% este de 3,5-3,6%, de 30 de ori mai mare decât cea în rândul populației vaccinate în proporție de peste 70%. Iar România, din păcate, se învârte în jurul a 27% ca populație adultă vaccinată, ceea ce este, din păcate, destul de neplăcut”, declara medicul Virgil Musta pentru FANATIK.

Spitalele din România, sursa unor imagini din ce în ce mai dramatice

Ieri au murit 574 de români în spitalele din țară, iar aceștia vor îngroșa rândurile uneia dintre cele mai nefaste statistici ale țării.

Imaginile de la Spitalul din Galați nu mai sunt, din păcate, o excepție, ci devin mai degrabă ceva uzual. Totuși, nu ar trebui să devină și o normalitate la care oamenii să rămână indiferenți.

Aceste scene vin la doar câteva zile după ce, de la Spitalul Universitar din București, au apărut imagini și mai tulburătoare.

Morga a devenit neîncăpătoare la această unitate spitalicească, astfel încât holurile acesteia sunt pline cu saci negri, în fiecare dintre aceștia fiind trupul unui bolnav ce a sfârșit din cauza Covid-19.

Reprezentanții spitalului au făcut și precizări în ceea ce privește imaginile prezentate de FANATIK în urmă cu câteva zile, subliniind încă o dată cât de gravă este situația.

”Medicii fac eforturi supraomenești, dar există cazuri de pacienți pozitivi, care vin cu forme avansate de boală și care au multiple comorbidități, și, din păcate, pierd lupta cu boala. Sâmbătă (n.red. – 16 octombrie 2021) a existat un număr mai mare de morți, aproximativ 40 de decese, astfel că a fost nevoie să fie folosite toate spațiile Departamentului Prosectură”, au transmis, printr-un comunicat de presă, oficialii Spitalului Universitar de Urgență din București.

ADVERTISEMENT