News

Video. Focuri de armă în Dolj. Polițiștii, pe urma unui copil de 15 ani aflat la volanul unei mașini

Incident grav în județul Dolj. Polițiștii au efectuat mai multe focuri de armă pentru a încerca să oprească o mașină la volanul căreia se afla un copil de doar 15 ani.
10.08.2022 | 13:49
Video Focuri de arma in Dolj Politistii pe urma unui copil de 15 ani aflat la volanul unei masini
Focuri de armă trase de Poliție pentru a opri un copil de 15 ani aflat la volanul unei mașini. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi Facebook
ADVERTISEMENT

După tragicul accident din Cobadin (județul Constanța), produs din cauza unui băiat de 16 ani aflat la volanul unei mașini, o altă tragedie a fost la un pas de a avea loc într-o localitate din Dolj.

Urmărire ca în filme, în Dolj. Focuri de armă trase de Poliție pentru a opri un copil de 15 ani aflat la volanul unei mașini

Evenimentul a avut loc marți seara pe raza comunei Ghidici. Un minor de 15 ani, aflat la volanul unei mașini, nu a răspuns semnalelor făcute de polițiști.

ADVERTISEMENT

Aceștia au pornit în urmărirea lui pe străzile localității. Întrucât copilul a refuzat să se oprească la somațiile agențiilor, s-au tras două focuri de avertisment în plan vertical.

După aproximativ 7 kilometri de urmărire ca în filme, șoferul de 15 ani şi un alt pasager din vehicul, de 20 de ani, au abandonat mașina și au fugit.

ADVERTISEMENT

”Aceştia au refuzat să se oprească la somațiile polițiștilor ocazie cu care au fost executate două focuri de avertisment în plan vertical, conducătorul auto fiind prins și imobilizat.

În urma legitimării celor doi s-a stabilit că la volanul autoturismului s-a aflat un minor de 15 ani, din comuna Ghidici, care nu posedă permis de conducere, în maşină cu el aflându-se şi un tânăr de 20 de ani, din aceeaşi localitate, în calitate de pasager”, arată IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT


În urma acestui eveniment, pe numele minorului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

Polițiștii mai anunță că în urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime omenești sau distrugeri de bunuri.

ADVERTISEMENT

Două fete de 13 și 16 ani, ucise de inconștiența unui băiat de 16 ani, la Constanța

În urmă cu o săptămână, două fete de 13 şi 16 ani au murit într-un grav accident produs în comuna Cobadin. Mașina în care se aflau era condusă de un alt minor, de 16 ani.

Tragedia din județul Constanța s-a petrecut la puțin timp după miezul nopții, în zona unei benzinării. Fetele au murit pe loc. Șoferul, de 16 ani, a fost internat în stare critică. El a decedat în urmă cu 24 de ore.

ADVERTISEMENT