News

Mărturiile românilor blocați în Grecia, după inundațiile devastatoare: „În 20 de minute apa deja avea jumătate de metru”

Grecia se confruntă cu fenomene meteorologice extreme. După incendiile de vegetație, acum au loc inundații devastatoare.
05.09.2023 | 22:35
Marturiile romanilor blocati in Grecia dupa inundatiile devastatoare In 20 de minute apa deja avea jumatate de metru
Mărturiile românilor blocați în Grecia, după inundațiile devastatoare. Foto (descriptiv): Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mărturiile românilor blocați în Grecia. După incendiile puternice din vara care tocmai s-a încheiat, Grecia se confruntă, la început de toamnă, cu furtuni și precipitații neobișnuite. Cantitățile de apă au fost abundente și au adus inundații devastatoare în anumite zone.

Mărturiile românilor blocați în Grecia, după inundațiile devastatoare

Localitatea Volos, acolo unde se află zeci de turiști români, a fost serios afectată în urma fenomenelor meteorologice. Localnicii spun că, în câteva ore a plouat cât pentru tot anul.

ADVERTISEMENT

Haosul a fost adus de ciclonul Daniel, iar apele au acoperit  mai multe orașe. Cea mai gravă situație a fost semnalată în Volos. Un bărbat a murit, iar altul este dat dispărut în zona respectivă.

Totodată, podurile au fost dărâmate, casele distruse, iar mașinile oamenilor au fost luate pe sus. Printre cei blocați în mijlocul puhoaielor se află și circa 50 de turiști români. Aceștia făceau un tur cu mașini de colecție, în Grecia, atunci când au fost surprinși de furtună.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre mai mulți membri ai Retromobil Club Constanța. Potrivit președintelui asociației, în doar câteva minute apa a ajuns să aibă jumătate de metru pe străzile din Volos.

„Am luat-o un pic în râs, iniţial, după care vreau să vă zic că în circa 20 de minute apa deja avea jumătate de metru pe stradă.”, a transmis Dumitru Chira, preşedinte Retromobil Club Constanța, pentru Observator News.

ADVERTISEMENT

„Noi am avut maşinile în apă. Foarte multe maşini am avut şi în parcarea subterană. Este inundată, la ora actuală, până la tavan.”, a adăugat președintele asociației.

Grecia se află sub cod roșu de vreme severă

Din fericire, turiștii români nu au căzut victime furiei naturii, deși autoturismele retro au fost pe punctul de a fi distruse. În urma dezastrului, autoritățile locale au interzis șoferilor să mai iasă pe străzile din centrul localității.

ADVERTISEMENT

Grecia încă se află sub cod roșu de vreme severă. Avertizarea a fost prelungită pentru încă două zile. Ministerul Afacerilor Externe a recomandat românilor să nu călătorească în centrul statului elen, inclusiv în insulele Sporade, Evia şi Peloponez.

 

ADVERTISEMENT