News

VIDEO. Horia Ivanovici, interviu cu Ștefan Mandachi, Eroul din “Iadul Suceava”, la Fan ROMÂNIA. “Domnul Autostradă” avertizează : “Sper din tot sufletul ca Moldova să nu devină Cimitirul României!” Dezvăluiri dureroase

01.04.2020 | 00:08
VIDEO Horia Ivanovici interviu cu Stefan Mandachi Eroul din Iadul Suceava la Fan ROMANIA Domnul Autostrada avertizeaza  Sper din tot sufletul ca Moldova sa nu devina Cimitirul Romaniei Dezvaluiri dureroase
VIDEO. Horia Ivanovici, interviu cu Ștefan Mandachi, Eroul din "Iadul Suceava", la Fan ROMÂNIA. "Domnul Autostradă" avertizează : "Sper din tot sufletul ca Moldova să nu devină Cimitirul României!" Dezvăluiri dureroase
ADVERTISEMENT

Ștefan Mandachi, inițiatorul proiectului prin care s-a construit primul kilometru de autostradă din Moldova, a dezvăluit, în dialog cu Horia Ivanovici la emisiunea „Fan ROMÂNIA”, situația dramatică din Suceava, orașul din România cel mai afectat de coronavirus, cu peste 500 de cazuri confirmate şi zeci de localnici morţi care sunt anunţaţi ca fiind din cauza coronavirusului chiar şi după decesul lor.

Ștefan Mandachi, dezvăluiri din „Iadul Suceava” la emisiunea “Fan ROMÂNIA”

Ștefan Mandachi, antreprenorul din Suceava, a lansat o campania de strângere de fonduri pentru spitalul din orașul bucovinean, care se confruntă cu o stare critică din cauza pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Cu peste 500 de cazuri de infestare confirmate, Suceava se află sub amenințarea fricii. Ștefan Mandachi dezvăluie că deasupra sudului Bucovinei s-a abătut o stare totală de confuzie, informațiile concrete lipsind, iar decizia drastică de a închide orașul trebuia luată mai devreme.

ADVERTISEMENT

Aici domnește o stare de confuzie, o stare de frică, nu avem nicio informație concretă. Cel mai dramatic este că îmi scriu oamenii care îmi spun că au dureri dar se tem să meargă la spital să nu se întoarcă cu coronavirus de acolo.

Poliția, Armata sunt pe stradă, dar nu cred că ar trebui dramatizat. Era nevoie să se ia această decizie mai devreme, nu trebuie dramatizat. Orașul trebuia să fie închis mult mai repede, au venit oameni din străinătate care au interacționat cu doctorii, era clar să se va ajunge aici”, a declarat Ștefan Mandachi la „Fan ROMÂNIA”.

ADVERTISEMENT

500.000 euro adunaţi de Mandachi în campania proprie de strângere de fonduri în lupta anti coronavirus de pe  www.1cm.ro

Omul de afaceri, patronul unui lanț de restaurante și al unui hotel, pe care l-a pus, gratuit, la dispoziția autorităților, admite că a demarat o campanie de strângere de fonduri, pe siteul www.1cm.ro, iar în doar patru zile s-au strâns 500.000 de euro.

Suceava este izolată de mai mult timp. Noi am deschis o campanie de strângere de fonduri, am strâns jumătate de milion de euro, pe 1cm.ro. Lumea s-a mobilizat foarte tare, pentru că își toți își dau seama că Suceava poate ajunge ca Bergamo.

ADVERTISEMENT

Ieri am primit coloana sonoră pentru strângerea de fonduri. Nu lansasem video-ul încă. Am ascultat-o de 20 ori. Atât de…

Posted by Stefan Mandachi on Friday, March 27, 2020

În Bergamo sunt 400 de ventilatoare, noi avem 35 aici, Suceava și Rădăuți. Eu am discutat cu firme de afară și mi-au spus că dacă plătesc acum ventilatorul, va ajunge în iunie.

E dificilă situația, am discutat cu medicii, am oferit hotelul, este plin de cadre medicale, totul gratuit. Prin aceste măsuri ca să se calmeze lucrurile și populația să redobândească încrederea în spital.

Este o frică generală, nimeni nu știe ce e de făcut, mai ales că au apărut atâtea cazuri brusc, că poate fiecare dintre noi a interacționat cu unul dintre cei cu coronavirus. Lumea este speriată, dar trebuie să ieșim din zona asta, să găsim o soluție”, susține Ștefan Mandachi.

De unde a pornit nenorocirea de la Suceava: “Oamenii au venit din străinătate şi au minţit!”

Ștefan Mandachi susține că situația dramatică de la Suceava a apărut din cauza persoanelor întoarse din străinătate, infectate cu coronavirus, care nu au respectat perioada de carantină obligatorie.

Cred că educația este una dintre cauzele acestei situații, au venit oameni din străinătate și au mințit. Nu au avut capacitatea să spună adevărul. Au venit pacienți cu coronavirus, s-au plimbat prin șapte sau opt secții pe acolo prin spital și i-au infectat pe toți.

Este o culpă și a celor care trebuiau să prevină această situația aceasta. Spitalul Suceava a fost un spital dotat, este o vină sistemică, nu trebuie să arătăm cu degetul spre unul sau altul. Vasile Rîmbu, managerul spitalului, probabil că are partea lui de vină, dar nu cred că putem să punem vina doar pe un singur om.

Un amic de la Verona mi-a spus că oamenii au murit pe scaune acolo, când așteptau să intre la ventilator. Dacă nu există ventilatoare, nu ai nicio șansă!

„Trebuie să avem o franciză a salvării, ca Suceava să nu ajungă cimitirul României. Şi alte oraşe pot ajunge în situaţia noastră”

E posibil ca mâine, poimâine, Piatra Neamț, București sau Alba Iulia să fie în aceeași situație cum este Suceava astăzi, trebuie să avem o franciză a salvării. Medicii sunt cu moralul foarte scăzut, au nevoie de puțină liniște, și ei sunt oameni, trebuie să îi susținem cum putem.

Au nevoie de susținere, buni, răi, cum sunt, au nevoie de susținere. Spitalul e o zonă vișinie, dacă Suceava e zonă roșie, spitalul e o zonă vișinie, un roșu puternic. ”, avertizează Mandachi.

Ștefan Mandachi. FOTO: TVR
Ștefan Mandachi. FOTO: TVR

Drama la care Mandachi a fost martor: “M-a sunat să-mi ceară ajutorul. A doua zi, m-a anunţat că cei doi copii ai ei au rămas fără tată!”

Omul de afaceri relatează una dintre întâmplările de la dramatice din ultimele zile de la Suceava, când un bărbat de doar 34 de ani a murit la spital, unde făcea dializă.

Mi-a scris o doamnă, dacă cunosc pe cineva care să îi faciliteze intrarea la spital, unde soțul ei erai cu dializă. Credea că soțul ei era într-un salon cu persoane cu coronavirus. A doua zi m-a anunțat că soțul ei a murit, la 34 de ani, doi copii au rămas fără tată”, a spus Ștefan Mandachi.

Omul de afaceri dezvăluie atmosfera de pe străzile municipiului Suceava de marți, prima zi de la intrarea totală în carantină și recunoaște că nu și-a pierdut doza de optimism.

Se circulă pe străzi, sunt agenți economici, se circulă, dar este mult mai pustiu decât de obicei. Acum două sau trei săptămâni erau doi infectați la Suceava, dar era o stare de suspiciune, pentru că veneau în permanență oameni din străinătate.

Marți, la mine în sat, au decedat trei persoane, dar nu de coronavirus, stăteau pe aceeași stradă, la distanță de 100 de metri. Este o psihoză și avalanșa aceasta a nervilor poate să escaladeze.”

“Toți cei care au cumpărat un centrimetru de autostradă sunt eroi, au donat câte 10 euro!

“Suntem foarte mulți eroi la Suceava, toți cei care au cumpărat un centrimetru de autostradă sunt eroi, care au donat 10 euro. Este un principiu universal care spune că după ploaie vine mereu soarele, trebuie să treacă starea asta.

Noi avem în ADN-ul nostru mult comunism, orice faptă bună nu trebuie să rămână nepedepsită. Eu provoc toate hotelurile să pună la dispoziție camerele. Să dea restaurantele, ei fac catering”, transmite Ștefan Mandachi.

Ștefan Mandachi consideră că Suceava poate deveni „cimitirul României” dacă autoritățile nu vor da dovadă de o mobilizare totală și nu vor lua măsuri.

Trebuie un focus total pe Suceava, ca Moldova să nu ajungă un cimitir al României, toți trebuie să vină la Suceava, Raed Arafat, ministrul, toți. Trebuie ca toate firmele de dezinfectare profesională să vină la Suceava, echipați cum trebuie și să se facă o dezinfectare totală.

Trebuie achiziționate mai multe teste, să fie testată toată lumea. Cine se îndreaptă spre spital, trebuie să fie testat.

Eu nu cred că nimeni e de rea credință, dar prin telefon se pot cenzura foarte multe informații, ministrul ar trebui să vină la Suceava. Ar trebui mai mult sprijin din partea Patriarhiei, să doneze”, a declarat Ștefan Mandachi.

  • Peste 500 de cazuri recunoscute de coronavirus a înregistrat oraşul Suceava, reprezentând peste 25% din totalul cazurilor pozitive depistate în România
  • 78 de decese din cauza coronavirus există în ţara noastră până la ora la care este redactat prezentul material 
ADVERTISEMENT
11 judeţe, sub cod portocaliu. Ninsori abundente şi vânt de 110 km/h: e...
11 judeţe, sub cod portocaliu. Ninsori abundente şi vânt de 110 km/h: e aşteptată şi prima ninsoare în Bucureşti
”Regret că m-am întors în România”. Milionarul, gata să ia o nouă decizie
”Regret că m-am întors în România”. Milionarul, gata să ia o nouă decizie
Soția româncă a șefului Ferrari oferă detalii neștiute: „M-a invitat la cină și...
Soția româncă a șefului Ferrari oferă detalii neștiute: „M-a invitat la cină și mi-a dat un test”
Cât de frumoasă este soţia lui Edi Iordănescu. Este un fost model şi...
Cât de frumoasă este soţia lui Edi Iordănescu. Este un fost model şi cu 10 ani mai mică decât selecţionerul României
Panică printre măicuțe. Urșii au atacat una dintre „Meteorele României” și au devastat...
Panică printre măicuțe. Urșii au atacat una dintre „Meteorele României” și au devastat și un schit
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe...
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe malul apei....
Saveta Bogdan a fost bătută! Cutremur total în muzica populară: Mă tortura
Saveta Bogdan a fost bătută! Cutremur total în muzica populară: Mă tortura
O nouă amendă pentru șoferi. Sumele sunt considerabile
O nouă amendă pentru șoferi. Sumele sunt considerabile
Cristi Borcea a dat FALIMENT! Şocant: ce s-a întâmplat cu averea fostului boss...
Cristi Borcea a dat FALIMENT! Şocant: ce s-a întâmplat cu averea fostului boss de la Dinamo: "Nu mai am nimic!"
Prințul Harry a făcut testul ADN. Cine este, de fapt, tatăl Ducelui de...
Prințul Harry a făcut testul ADN. Cine este, de fapt, tatăl Ducelui de Sussex: „Are ochii lui...„
VIDEO. Cum îi umilea primarul fugar Cherecheș pe oamenii din școli: „Calc pe...
VIDEO. Cum îi umilea primarul fugar Cherecheș pe oamenii din școli: „Calc pe demisia voastră! Dau eu bani de la mine. Aici, la noi, nu e ca la București!”
Leguma iubită de români care îngrașă mai mult decât carnea. E consumată des,...
Leguma iubită de români care îngrașă mai mult decât carnea. E consumată des, dar nutriționiștii nu o recomandă
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!