News

Video. Furia naturii, dezlănțuită în Alba, viitura a lovit o grădiniță. Jucăriile copiilor au fost distruse de inundații

Video. Furia naturii, dezlănțuită în județul Alba. O grădiniță dintr-o localitate a fost distrusă de viitură, potrivit auutorităților.
13.06.2023 | 19:20
Video Furia naturii dezlantuita in Alba viitura a lovit o gradinita Jucariile copiilor au fost distruse de inundatii
Video. Furia naturii, dezlănțuită în Alba. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Captură Facebook Jurca Marius
ADVERTISEMENT

Video. Furia naturii, dezlănțuită în Alba. O grădiniță din localitatea Ighiel a fost lovită de viitură. În urma inundațiilor, tavanul, podeaua și jucăriile copiilor au fost pur și simplu distruse.

Video. Furia naturii, dezlănțuită în Alba

Județul Alba a fost printre cele mai afectate în urma ploilor torențiale care au provocat prăpăd în mai multe zone ale țării. De asemenea, vremea a făcut ravagii și în județele Caraș-Severin și Mehedinți.

ADVERTISEMENT

În județul Alba, mai multe locuințe au fost inundate, iar două localități au rămas fără electricitate. O grădiniță din localitatea Ighiel a fost distrusă de ape, așa cum se poate observa într-un video postat pe Facebook.

Primarul localității a declarat pentru presa locală că viitura a ajuns de pe deal și a pătruns direct în acoperișul unității de învățământ. Apa a ajuns în grădiniță, distrugând tavanul, podeaua și jucăriile micuților.

ADVERTISEMENT

Aproape 100 de gospodării au fost inundate

Conform unui bilanț transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, cursurile de apă Ighiu, Ighiel şi Ţelna s-au revărsat. Acest lucru a dus la inundațiile în cauză, care au provocat pagube imense.

Duminică au fost inundate aproape 100 de gospodării din comuna Ighiu. Au fost lovite satele Ighiel, Țelna și Ighiu, așa cum au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

ADVERTISEMENT

Totodată, traficul rutier a a fost afectat din cauza inundațiilor, pe DN 74, pe un sector de drum de 100 de metri, respectiv drumul județean DJ 107H, Şard-Ighiu, pe aproximativ 1,2 kilometri.

A fost emis primul cod roșu de vreme rea

Amintim că noaptea trecută a fost în vigoare un cod roșu de ploi torențiale pentru județele Mehedinți și Gorj, fiind prima avertizare de acest fel emisă în anul 2023, conform meteorologilor.

ADVERTISEMENT

“Ne pregătim pentru câteva ore grele din punct de vedere meteorologic. Județele Mehedinți, Gorj și parțial în județul Hunedoara și în Banat, zona județului Timiș va fi afectată de aceste fenomene imediate. Avem un cod roșu de precipitații între orele 4 și 6 dimineața,”, spunea ministrul Tánczos Barna în cadrul unei conferințe de presă, luni seară, la Prefectura Gorj.

ADVERTISEMENT
Tags: