News

Video. Jaf spectaculos la Craiova: un hoț a furat bijuterii de aproape 900.000 de lei. Cum a fost prins

Un jaf spectaculos, demn de filmele de acțiune, a avut loc la Craiova. Un hoț a furat bijuterii de aproape 900.000 de lei. Infractorul a avut un sfârșit nefericit.
04.10.2023 | 15:30
Video Jaf spectaculos la Craiova un hot a furat bijuterii de aproape 900000 de lei Cum a fost prins
Jaf soldat cu o pagubă uriașă la un magazin de bijuterii din Craiova. Sursa foto: capturi Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un jaf spectaculos la un magazin de bijuterii din Craiova, care a avut loc luna trecută, s-a încheiat nefericit pentru hoț și complicea sa. Cum au fost prinși aceștia înainte de a fugi din țară.

Jaf soldat cu o pagubă uriașă la un magazin de bijuterii din Craiova. Cum a acționat hoțul și unde a fost prins alături de complicea sa

Jaf ca-n filmele de acțiune de la Hollywood în Craiova. În noaptea de 5 spre 6 septembrie, un hoț cu fața acoperită a spart peretele exterior al unui spațiu comercial, s-a târât pe podea și a furat bijuterii de aproape 900.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Individul a avut și un complice. E vorba de prietena sa. În tot timpul ”acțiunii”, femeia a stat în afara magazinului și s-a asigurat că bărbatul nu este deranjat de vreun om al legii sau de altă persoană.


La o lună de la acest jaf, cei doi au ajuns pe mâna poliției. Bărbatul, de 35 de ani, și femeia-complice, de 32 de ani, ambii din Călineşti, Teleorman, au fost reținuți marți, 3 octombrie, de polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale. Ei sunt acuzați pentru furt calificat.

ADVERTISEMENT

În urma activităţilor investigativ-operative desfăşurate, s-a stabilit faptul că în noaptea de 05/06 septembrie, bărbatul, având faţa mascată şi prin dislocarea unui perete exterior, ar fi pătruns în incinta unei societăţi comerciale.

De aici ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, femeia rămânând în afara clădirii în scopul asigurării locului faptei, fiind creat astfel un prejudiciu de aproximativ 880.000 de lei”, au transmis reprezentanţii IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

Hoții de la magazinul de bijuterii, reținuți pentru 24 de ore

Cei doi tineri au fost la un pas de a reuși să fugă din țară cu bijuteriile furate. Spre ghinionul lor, marți, într-o acțiune la care a luat parte și Poliția de Frontieră, infractorii au fost prinși. Ei se aflau pe Aeroportul Otopeni.

În dimineaţa zilei de 03 octombrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor de frontieră, cei doi au fost identificaţi în incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti, fiind preluaţi şi conduşi la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

ADVERTISEMENT

Astfel, în urma audierilor şi a probatoriului administrat, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au dispus reţinerea celor doi, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, mai anunță IPJ Dolj.

Polițiștii mai spun că la aceste activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București şi I.P.J. Teleorman.

Pe această cale, dorim să le mulţumim public cetăţenilor care au sprijinit într-un mod esenţial soluţionarea acestui caz, prin punerea la dispoziţie a imaginilor video, dând dovadă de onestitate, simţ civic şi responsabilitate, ce inevitabil contribuie la combaterea criminalităţii”, mai subliniază oamenii legii.

ADVERTISEMENT