News

Video. Mistreți filmați pe o stradă din Fetești. Animalele, la un pas de a intra într-o benzinărie

Apariție total neașteptată, miercuri seară, pe o stradă din Fetești, Ialomița, acolo unde o turmă de mistreți a fost surprinsă alergând în zona unei benzinării.
24.11.2023 | 16:10
Video Mistreti filmati pe o strada din Fetesti Animalele la un pas de a intra intro benzinarie
Apariție neașteptată pe o stradă din Fetești: o turmă de mistreți, filmată lângă o benzinărie. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă în zonele de munte din Transilvania urșii pun mari probleme locuitorilor și turiștilor, în sudul țării porcii mistreți par a fi animalele sălbatice care sunt prezente tot mai des prin localități.

Apariție neașteptată pe o stradă din Fetești: o turmă de mistreți, filmată lângă o benzinărie

În urmă cu mai puțin de 48 de ore, mai exact miercuri seara, o turmă de mistreți a fost filmată pe străzile municipiului Fetești, Ialomița. Animalele, aproape 10 la număr, au fost surprinse alergând prin oraș.

ADVERTISEMENT

După ce s-au învârtit în parcarea unui supermarket, au luat-o la fugă pe un trotuar pe strada principală a orașului. La un moment dat, fiarele sălbatice au intrat în parcarea unei benzinării.

Nu au fost foarte departe de a pătrunde chiar în incinta acestui spațiu comercial. Din fericire, în acel moment, nu existatu clienți în benzinărie. Din acest loc li s-a pierdut urma. Cel mai probabil și-au găsit drum înapoi către sălbăticie.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, tot mai multe astfel de imagini au fost surprinse în orașele din România. Cel mai recent, pe 10 noiembrie, o turmă de porci mistreți, venită de pe un fond privat de vânătoare, a fost lovită de mașini pe autostradă, în Timiş. Atunci, cinci animale au murit.

În vara lui 2022, o apariție neașteptată a fost semnalată și pe străzile Capitalei. În iulie, o turmă de mistreți a fost filmată la câteva sute de metri distanță de un cartier rezidențial din nordul orașului, în timp ce se îndrepta spre blocuri.

ADVERTISEMENT

Cu doi ani în urmă, mai mulți porci mistreți și-au făcut apariția pe un bulevard din zona de nord a oraşului Ploieşti. Animalele au fost filmate dintr-un autoturism, de către un pasager.

Care este cauza apariției mistreților în zonele urbane

Specialiștii spun că de vină pentru prezența acestor animale sălbatice în zonele urbane sunt temperaturile ridicate și seceta. Acestor vietăți le este din ce în ce mai greu să găsească hrană și apă. Astfel, ele ies din pădure și ajung în locuri populate.

ADVERTISEMENT

Ele sunt nevoite să își caute provizii în altă parte, ceea ce înseamnă și intrarea lor în orașe. E greu de prezis cum pot reacționa în astfel de situații, depinde și cât de înfometați și însetați sunt, cel mai bine ar fi să stăm deoparte, astfel încât riscul să fie minim. Ei fiind în căutare de hrană e posibil să își continue deplasarea până găsesc cele necesare”, explică Cristian Remus Pap, doctor în Biologie, conform ȘtirileProTV.

ADVERTISEMENT