News

Video. Momentul în care două autobuze se ciocnesc pe autostradă, în Turcia. Sunt cel puțin zece victime, între care doi morți

Accident în lanţ produs vineri în Turcia, în condiţii de vreme rea, în coliziune fiind implicate două autobuze şi un camion.
05.01.2024 | 12:18
Video Momentul in care doua autobuze se ciocnesc pe autostrada in Turcia Sunt cel putin zece victime intre care doi morti
Imagine de la accidentul de vineri, din Turcia Foto: Anadolu
ADVERTISEMENT

Cel puțin două persoane au murit și opt au fost rănite vineri dimineață pe o autostradă din Turcia, într-un accident în care au fost implicate două autobuze și un camion.

Pasagerii unui autobuz mergeau la o ceremonie de comemorare

Șoferul unui autobuz care nu a adaptat viteza la condițiile de drum și a pierdut controlul volanului a fost cel care a provocat accidentul, în satul Karakurt, districtul Sarikamish din Kars, relatează postul de televiziune NTV.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul din Kars, Ziya Polat, care a fost la locul accidentului, le-a declarat reporterilor că două persoane și-au pierdut viața, iar dintre cele opt persoane rănite, două se află în stare gravă.

Unul dintre autobuzele implicate în accident transporta persoane care mergeau la o ceremonie de comemorare la Sarıkamış, organizate de Asociaţia Kocaeli Sarıkamış, el fiind închiriat de municipalitatea Derince la cererea asociaţiei.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de săptămâna trecută, zece persoane au murit și 61 au fost rănite într-un accident în care au fost implicate şapte vehicule pe tronsonul Sakarya al autostrăzii Nord Marmara.

Ca şi accidentul de vineri, în care zăpada, gheaţa şi ceaţa au jucat un rol determinant, şi cel de joia trecută s-a produs tot din cauza vremii. Ca urmare a ceții dense un vehicul a lovit un camion, iar şoferii din mașinile din spate au observat prea târziu accidentul și nu au mai apucat să frâneze.

ADVERTISEMENT

“Inițial, o mașină a lovit un camion. Apoi alte vehicule au venit din spate și au fost implicate în coliziunea în lanț. Unele dintre victime a fost secerate în timp ce coborau din vehicule”, a explicat guvernatorul provinciei Sakarya.

Unul dintre cele mai grave accidente ale ultimilor ani s-a produs în august 2022, în Gaziantep, unde 16 persoane şi-au pierdut viaţa, între care doi paramedici, trei pompieri şi doi jurnalişti.

ADVERTISEMENT

Echipajele de salvare sosite la un alt accident, precum şi un autovehicul pentru transmisii în direct al agenţiei de ştiri Ihlas, au fost lovite în plin de un autobuz de pasageri, al cărui şofer nu a putut frâna la timp.

ADVERTISEMENT