News

Video. Momentul producerii exploziei din Istanbul. Localnici și turiști fug îngroziți din zona deflagrației

Imagini postate pe rețele de socializare arată momentul producerii exploziei pe bulevardul Istiklal. Autoritățile locale au impus o interdicție de difuzare
13.11.2022 | 18:12
Ambulanțe și poliție la fața locului după explozia din Istanbul Foto: Kemal Aslan/Reuters
ADVERTISEMENT

O explozie produsă pe popularul bulevard pietonal Istiklal din Istanbul a făcut cel puțin șase morți și 53 de răniți, a anunțat guvernatorul orașului.

Momentul producerii exploziei din Istanbul

Guvernatorul Istanbulului, Ali Yerlikaya, a anunțat bilanțul pe Twitter și a precizat că explozia a avut loc duminică, în jurul orei 16:20 (13:20 GMT).

ADVERTISEMENT

O înregistrare video postată online a arătat flăcări care au izbucnit și o explozie puternică, în timp ce pietonii se întorceau și fugeau.

Alte imagini au arătat ambulanțe, mașini de pompieri și poliție la fața locului. Utilizatorii rețelelor de socializare au declarat că magazinele au fost închise și bulevardul a fost închis.

ADVERTISEMENT

Bulevardul Istiklal este o arteră aglomerată, populară printre turiști și localnici, mărginită de magazine și restaurante.

Semiluna Roșie turcească a declarat că a fost transferat sânge la spitalele din apropiere. Cei care au fost răniți sunt tratați, a adăugat guvernatorul, Ali Yerlikaya.

ADVERTISEMENT

Interdicție de difuzare a imaginilor și știrilor despre explozie

O anchetă a fost lansată în legătură cu explozia, a anunțat agenția oficială de știri Anadolu din Turcia.

Biroul procurorului șef al Parchetului din Istanbul a început ancheta, cinci procurori fiind desemnați pentru aceasta, potrivit agenției.

ADVERTISEMENT

Autoritatea de reglementare RTUK din Turcia a impus o interdicție de difuzare a transmisiunilor despre explozie la aproximativ o oră după ce aceasta a avut loc.

Tribunalul penal din oraș a emis o interdicție de difuzare a tuturor știrilor vizuale și audio, precum și pe site-urile de socializare, legate de explozie, a adăugat Anadolu.

Rapoartele mass-media locale și imaginile din zonă au arătat un număr mare de vehicule de urgență în urma exploziei, iar cel puțin o persoană a primit îngrijiri medicale. În imagini puteau fi văzute unele persoane care fugeau de la fața locului, iar zona era izolată de serviciile de securitate.

ADVERTISEMENT
Tags: